Gaštanový pie naslano

Gaštanový pie naslano

Korpus:

  • 520 g hladkej múky
  • 300 g chladeného masla
  • 2 žĺtky
  • 15 ml ľadovej vody
  • štipka soli

Náplň:

  • • 80 g masla
  • 500 g póru nakrájaného na kolieska
  • 300 g húb
  • 300 ml kuracieho vývaru
  • 200 g nasekaných varených gaštanov
  • 100 ml bieleho portského vína
  • 50 g hladkej múky
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica dijonskej horčice
  • nasekaný čerstvý tymian
  • soľ, mleté korenie
  • vajce na potretie

Postup:

  1. Zmiešajte múku, maslo a ľadovú vodu so štipkou soli.
  2. Pridajte žĺtky a vypracujte cesto, zabaľte ho do fólie a dajte odpočinúť do chladničky.
  3. Na masle restujte pór cca 3 minúty, pridajte nakrájané huby, prelisovaný cesnak, tymian, korenie a soľ a restujte ďalšie 3 minúty.
  4. Vsypte múku, posmažte, primiešajte horčicu a portské víno.
  5. Vlejte vývar, priveďte do varu a varte za stáleho miešania do momentu zhustnutia.
  6. Primiešajte gaštany a dajte bokom. Rúru predhrejte na 190 °C.
  7. Cesto rozdeľte na dve nerovnako veľké polovice. Väčší diel cesta rozvaľkajte a použite na vyplnenie formy.
  8. Naplňte pripravenou vychladnutou náplňou. Rozvaľkajte druhú časť cesta a použite ho na uzavretie ako poklop. Okraje spojte a dôkladne uzavrite.
  9. V ceste utvorte 3 otvory pomocou špičky noža, aby mohla unikať para a cesto potrite rozšľahaným vajcom.
  10. Pečte do zozlatnutia cesta, približne 45 minút.


Zdroj: TESCOMA