Kelímková bábovka

Kelímková bábovka

Suroviny:

  • 1 kelímok kyslej smotany

  • 1 kelímok hladkej múky

  • 1 prášok do pečiva

  • 1 kelímok práškového cukru (môžete dať menej)

  • 1 vanilkový cukor

  • 1 kelímok Granka

  • 1 kelímok mletých orechov alebo mandlí

  • 3 vajcia

  • 1,25 dcl oleja


Postup:

  1. Rúru predhrejte na 170 °C.

  2. Celé vajcia vyšľahajte s práškovým a vanilkovým cukrom do peny.

  3. Pridajte olej a postupne primiešavajte ostatné suroviny.

  4. Nakoniec pridajte múku zmiešanú s práškom do pečiva.

  5. Cesto vylejte do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy.

  6. Pečte pri 170 °C približne 40–45 minút, podľa potreby spravte test špajľou.

  7. Po vychladnutí môžete posypať práškovým cukrom.

Zdroj foto: freepik