
Kelímková bábovka
Suroviny:
-
1 kelímok kyslej smotany
-
1 kelímok hladkej múky
-
1 prášok do pečiva
-
1 kelímok práškového cukru (môžete dať menej)
-
1 vanilkový cukor
-
1 kelímok Granka
-
1 kelímok mletých orechov alebo mandlí
-
3 vajcia
-
1,25 dcl oleja
Postup:
-
Rúru predhrejte na 170 °C.
-
Celé vajcia vyšľahajte s práškovým a vanilkovým cukrom do peny.
-
Pridajte olej a postupne primiešavajte ostatné suroviny.
-
Nakoniec pridajte múku zmiešanú s práškom do pečiva.
-
Cesto vylejte do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy.
-
Pečte pri 170 °C približne 40–45 minút, podľa potreby spravte test špajľou.
-
Po vychladnutí môžete posypať práškovým cukrom.
Zdroj foto: freepik