Božská zamatová roláda

Božská zamatová roláda

 Tento zákusok je vhodný na slávnostné udalosti alebo i na všedné dni. Je osviežujúci a ak ho robíte prvýkrát, určite nie posledný. Jednoducho si ho zamilujete.

 
Cesto :
6 vajec
5 lyžíc kryštálového cukru
3 lyžice kakaa
Polovica lyžičky sódy bikarbóny
 
Plnka:
0,5 l mlieka
1 vajce
250g Palmarínu
5 lyžíc polohrubej múky
5 lyžíc práškového cukru
2 lyžičky kakaa
2-3 banány
Čokoládová poleva
 
Cesto si pripravíme tak, že vymiešame do peny žĺtky so 4 lyžicami cukru, pridáme kakao, sódu bikarbónu a sneh, ktorý sme si vyšľahali s bielkami a 1 lyžicou cukru. Vylejeme na poriadne vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme v stredne vyhriatej rúre. Po upečení ho vyklopíme na vlhkú utierku a stočíme. Ak sa nám cesto trocha roztrhne, nevadí, nebude to vôbec poznať. Z mlieka, múky a vajca uvaríme hustú kašu. Po vychladnutí ju zmiešame s Palmarínom a rozdelíme na dve časti. Do jednej vysypeme vanilkový cukor, do druhej práškový cukor a kakao. Na cesto rozotrieme bielu plnku, na ňu hnedú, na kraj vložíme banány a stočíme. Vrch môžeme poliať čokoládovou polevou, alebo potrieme bielou plnkou, z ktorej sme si trocha odložili. Zákusok musí byť poriadne vychladený.
 
Agáta Galisová