
Osviežujúci slivkový koláč so smotanovým prelivom
Ingrediencie:
Cesto:
-
2 hrnčeky polohrubej múky
-
1 hrnček cukru
-
125 g masla
-
1 polievková lyžica octu
-
štipka soli
Náplň:
-
1 kg sliviek
Smotanový preliv:
-
1 šľahačková smotana
-
1 vanilkový cukor
-
1 polievková lyžica práškového cukru
-
2 vajcia
-
1 čajová lyžička mletej škorice
Postup:
-
Z masla, múky, cukru, soli a octu vypracujte jemné cesto, ktoré rozvaľkáte a prenesiete na vymastený a vysypaný plech.
-
Na cesto naukladajte slivky rozrezané na štvrtinky.
-
Predhrejte rúru na 180 °C a predpečte cesto asi 10–15 minút.
-
Medzitým vyšľahajte vajcia s práškovým cukrom, smotanou, vanilkovým cukrom a škoricou.
-
Predpečený koláč vytiahnite z rúry a polejte pripravenou smotanovou zmesou.
-
Vložte späť do rúry a pečte dozlatista.
Tento koláč je skvelou voľbou na letné dni, keď sú slivky v sezóne. Prajem dobrú chuť!
Zdroj foto: Freepik