DENNÍK RELAX - Oslávte svetový deň cestovín zdravou porciou

Oslávte svetový deň cestovín zdravou porciou

Vedeli ste, že 25. október je svetovým dňom cestovín? Špagety, penne, farfalle, tortellini, tagliatelle a mnohé iné majú svojich obľúbencov po celom svete. Sú lahodné, jednoduché na prípravu a ľahko stráviteľné.

Ak si strážite líniu, určite neurobíte chybu, keď stavíte na proteínové fusilli. Vďaka zníženému podielu sacharidov a vyššiemu obsahu bielkovín vás zasýtia na dlhšiu dobu, a aj preto sú vhodnejšie do diétneho plánu. Spolu s kvalitným mäsom či zeleninou sú ideálnou voľbou pre zdravý obed alebo večeru.

Ak premýšľate ako zaradiť proteínové jedlá do bežného varenia, vyskúšajte náš recept na grilovaný losos s brokolicou, pórom a proteínovými cestovinami. Aspoň dvakrát do týždňa by ste mali mať na tanieri rybu. Losos síce patrí k tučnejším rybám, ale má obrovskú výhodu, nepriberá sa po ňom. Vďaka tomu si ho pokojne môžete dať aj počas redukčného programu.

Grilovaný losos s brokolicou, pórom a proteínovými cestovinami
 

  • 100g lososa
  • ½ póru
  • 2 ružičky brokolice
  • 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
  • olivový olej podľa potreby
  • bylinkové korenie podľa chuti
  • 1ks proteínových cestovín KetoDiet


Pór podusíme na panvici na kvapke olivového oleja. Po niekoľkých minútach pridáme natrhané ružičky brokolice a dusíme ešte asi 3 minúty. Medzitým si uvaríme proteínové cestoviny Fusilli. Lososa osolíme, pokvapkáme citrónom a dochutíme podľa seba. Na panvici zohrejeme kvapku olivového oleja a pokrájané kúsky lososa opečieme. Pridáme brokolicu, pór, primiešame fusilli a krátko prehrejeme. Na záver pokvapkáme olivovým olejom, prípadne osolíme alebo okoreníme podľa svojej chuti. Dobrú chuť!

Viac zdravých receptov nájdete na www.ketodiet.sk