
Vyskúšajte moderné recepty pri príprave domácich džemov
S výrobkami Dr. Oetker ich pripravíte jednoducho a rýchlo
Rodinné recepty si každý z nás stráži ako vzácny poklad. Pripomínajú nám prázdninové chvíle strávené u babičky plné slnečných lúčov, zrelého ovocia a ľadovej vody v zurčiacom potôčiku. Využite tento rok svoju úrodu zo záhradky na prípravu chutných domácich džemov a prispejte svojím dielom do rodinného dedičstva.
Vyskúšajte netradičné ingrediencie a nové výrobky na želírovanie od Dr. Oetker. Jednoducho a rýchlo tak vykúzlite jedinečné domáce pochúťky s nízkym obsahom cukru, na ktoré budú budúce generácie s láskou spomínať.
Domáce zaváranie a výroba džemov sú skvelý spôsob, ako si uchovať sezónne ovocie plné chuti a vône po celý rok. Zatiaľ čo naše babičky pri príprave džemov často pracujú s pomerom ovocia a cukru 1:1, vy môžete zvoliť moderný a zdravší prístup k želírovaniu, a to bez toho, aby ste museli robiť kompromisy v kvalite alebo chuti. Napríklad s novinkou Gelfix Super Plus 4:1 Dr. Oetker stačí na 1 kg ovocia pridať iba 250 g cukru podľa vlastného výberu a máte hotový luxusný domáci džem s podielom ovocia až 78 %. Vďaka tomu získate džem dokonalej konzistencie a výraznej ovocnej chuti, a to dokonca aj s menším množstvom cukru.
K správnej konzistencii výslednej ovocnej pochúťky vám tiež pomôže pektín. Ide o prírodnú ingredienciu, ktorá je základom každého zavárania. Pektín Dr. Oetker jednoducho skombinujete s cukrom a v priebehu pár minút máte hotovo. Príprava džemu je s ním naozaj veľmi rýchla a jednoduchá, takže všetko hravo zvládnete, aj keď to možno skúšate prvýkrát. Ak navyše použijete Želírovací cukor Super 3:1 Dr. Oetker, príprava džemu bude ešte rýchlejšia, keďže ide o zmes presne odmeraného cukru, pektínu a kyseliny citrónovej, takže sa nemusíte báť, že by ste na niečo zabudli.
Kyselina citrónová zohráva pri príprave džemov veľmi dôležitú úlohu. Nielenže uchováva žiarivú farbu ovocia a zvýrazňuje jeho chuť, ale taktiež predlžuje trvanlivosť džemov. Využiť ju navyše môžete aj pri zaváraní, na ochutenie domácich limonád alebo dokonca pri odstraňovaní vodného kameňa v domácnosti a pri výrobe domácich čistiacich a pracích prostriedkov. V takom prípade určite oceníte nové balenie Kyselina citrónová XXL 250 g Dr. Oetker so zip-lock uzáverom, ktorý veľmi uľahčuje používanie aj skladovanie výrobku.
Svojím džemom môžete potešiť aj milovníkov zdravého stravovania. Vyskúšajte Želírovací cukor so stéviou 3:1 Dr. Oetker, s pomocou ktorého bude mať váš džem až o 38 % menej kalórií než džem pripravený klasicky z ovocia a cukru v pomere 1:1. Ďalšou možnosťou je inšpirovať sa receptom na hruškový džem, pridať doň javorový sirup a ozvláštniť tak výslednú chuť ovocného džemu.
Pripravte si domáce džemy plné ovocnej chuti:
![]() |
![]() |
Ovocný jahodový džem s orientálnym korením | Hruškový džem s minimom pridaného cukru |
Nové želírovacie výrobky Dr. Oetker:
Extra ovocný jahodový džem s orientálnym korením alebo hruškový džem s minimom pridaného cukru? Tieto, ale aj mnohé ďalšie pochúťky si môžete pripraviť jednoducho a rýchlo s výrobkami Dr. Oetker. Stačí si vybrať pomocníkov z radov Gelfix alebo želírovacích cukrov. Niektoré výrobky navyše nájdu využitie v celej domácnosti.
Domáce džemy s nízkym obsahom cukru
Chystáte sa spracovať veľmi sladké alebo veľmi zrelé ovocie? Stavte na novinku Gelfix Super Plus 4:1 Dr. Oetker. Je úplne ideálny na prípravu džemov, lekvárov a želé s nízkym obsahom cukru. Na 1 kg ovocia totiž stačí pridať iba 250 g cukru podľa vlastného výberu, variť 5 minút a máte hotový luxusný domáci džem s podielom ovocia až 78 %.
Výrazná chuť ovocia počas celého roka
Chcete si vychutnávať výraznú a plnú chuť ovocia zo svojej záhradky po celý rok? Pripravte si domáci džem pomocou želírovacieho prípravku Gelfix Super 3:1 Dr. Oetker. Jedno balenie vám vystačí na 1 kg ovocia. Stačí k nemu pridať 350 g cukru, ktorý možno tiež nahradiť umelými sladidlami. Varenie vám zaberie len 6 minút a máte hotových hneď niekoľko pohárov lahodného domáceho džemu s až 73 % ovocným podielom.
Moderná príprava domáceho džemu
Pektín Dr. Oetker je moderný želírovací prípravok na prípravu domáceho džemu. Pektín z ovocia je 100 % rastlinného pôvodu a bez konzervantov. Táto látka je prirodzenou súčasťou rastlinných pletív a z ovocia sa získava pomocou extrakcie. Vysoký podiel pektínu nájdeme okrem citrusov aj v jablkách a ríbezliach. Jeden balíček vám vystačí na prípravu džemu až z 2 kg ovocia. Môžete ho skombinovať s repným alebo trstinovým cukrom, vybrať si svoje obľúbené ovocie a jednoducho si tak pripraviť domáci džem podľa vlastnej chuti.
Domáce džemy rýchlo a jednoducho so želírovacím cukrom
Zrelé letné ovocie priam nabáda k tomu, aby ste z neho pripravili džem a uchovali si tak výraznú ovocnú chuť aj na chladné zimné dni. So želírovacím cukrom je to navyše úplná hračka. Stačí vám totiž 1,5 kg ovocia, jedno balenie Želírovací cukor Super 3:1 Dr. Oetker a už nemusíte pridávať žiadne ďalšie ingrediencie. Varíte 5 minút a džem s až 75 % ovocným podielom je hotový.
Menej kalórií, viac ovocnej chuti
Strážite si svoj denný príjem kalórií? Použite pri príprave džemu Želírovací cukor so stéviou 3:1 Dr. Oetker. Takto pripravený džem obsahuje až o 38 % menej kalórií než pri použití ovocia a klasického cukru v pomere 1:1. Výrobok totiž obsahuje výťažky z exotickej rastliny Stevia rebaudiana, ktoré sú oveľa sladšie ako cukor a pritom neobsahujú takmer žiadne kalórie. Jedno 250 g balenie vám vystačí na 700 g ovocia. Výrobok je navyše vhodný na spracovanie všetkých druhov ovocia.
Pomocník do celej domácnosti v novom balení
Kyselina citrónová je úplne nevyhnutným pomocníkom v každej domácnosti. Dá sa využiť na dochutenie nápojov a na podporu želírovacieho procesu pri príprave džemov, lekvárov a želé. Skvele poslúži aj ako náhrada octu pri zaváraní zeleniny a na okyslenie zálievok do šalátov a kompótov. Navyše ju využijete aj pri odstraňovaní vodného kameňa z rýchlovarnej kanvice či kávovaru, pri výrobe šumivých tabliet do kúpeľa alebo domáceho prášku na pranie bielej bielizne. Keď raz vyskúšate nové balenie Kyselina citrónová XXL 250 g Dr. Oetker so zip-lock uzáverom, už naň nedáte dopustiť.
Všestranné využitie v celej domácnosti
Kyselina citrónová má naozaj všestranné využitie. Slúži ako prírodný antioxidant, ktorý uchováva žiarivú farbu ovocia, a aktivuje pektíny, aby džem dosiahol požadovanú hustotu. Kyselina citrónová tiež predlžuje trvanlivosť džemov a lekvárov, pretože v nich vytvára kyslé prostredie, ktoré bráni množeniu plesní alebo baktérií. Možno ju použiť aj na ochutenie šalátov, kompótov alebo nápojov. A navyše dokáže veľmi dobre odstrániť vodný kameň usadený v kávovaroch alebo rýchlovarných kanviciach. Praktické 20 g balenie Kyselina citrónová Dr. Oetker v prášku zodpovedá približne 320 ml citrónovej šťavy. Dostupná je aj v maxi balení po 80 g.
Viac inšpirácie a chutných receptov nájdete na webe: www.oetker.sk/recepti.
Zdroj foto: Dr Oetker