Púpavový šalát s feniklom a pestrecom

Púpavový šalát s feniklom a pestrecom

Ingrediencie:

1 šálka púpavových listov (umytých a jemne pokrájaných), 1 olúpané a pokrájané zelené jablko, 1 najemno pokrájaná buľva stredne veľkého feniklu, 3 polievkové lyžice citrónovej šťavy, 1-2 lyžice olivového oleja, 1 polievková lyžica kvalitného medu, soľ a korenie na dochutenie, 1 polievková lyžica mierne opražených semienok pestreca alebo opražené ľanové semienka

Postup:

Vo veľkej mise zmiešajte púpavu, jablko a fenikel. Pridajte citrónovú šťavu, olivový olej a med. Dochuťte soľou a korením podľa chuti. Na hrubostennej panvici, približne 3-5 minút a pri strednej teplote, ogrilujte semienka pestreca alebo ľanové semienka a šalát nimi posypte. Túto verziu šalátu môžete ďalej obmieňať aj s inými druhmi zeleniny, napríklad so špargľou a stonkovým zelerom. Vždy je vynikajúci.

 

Zdroj: www.naturhouse.sk