Torta Rafaelo

Torta Rafaelo

Potrebujeme:

Na cesto:

6 vajec
180g práškového cukru
180 g polohrubej múky
50 ml vody
1 prášok do pečiva

Na krém:


750 ml šľahačkovej smotany
300 g bielej čokolády
6 lyžíc strúhaného kokosu
4 PL ríbezľového džemu

Postup:

Korpus:

Žĺtky vyšľaháme do peny s práškovým cukrom. Pridáme vodu a dobre vyšľaháme. Do vyšľahanej zmesi primiešane preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a vyšľahaný hustý sneh z bielkov. Zmes vylejeme do maslom vymazanej a múkou vysypanej tortovej formy.Pečieme vo vyhriatej rúre približne pri 170°C.
Korpus necháme niekoľko hodín chladnúť a odpočívať. Potom ho prerežeme na dve časti, natrieme osviežujúcim džemom a krémom. Krémom natrieme aj boky a vrch rorty, na ktorý ešte urobíme zo zvyšného krému plniacim vrecúškom ružičky a dozdobíme podľa chuti. Tortu dáme stuhnúť na niekoľko hodín do chladničky.

Krém:
Večer uvaríme šľahačkové smotany, v ktorých sme nechali rozpustiť bielu čokoládu. Uvarenú zmes necháme vychladnúť a do rána odpočívať v chladničke. Na druhý deň vyšľaháme tuhý krém, do ktorého na záver zamiešame kokos. Tento krém aplikujeme na tortu.