Zlatý vianočný cheesecake

Zlatý vianočný cheesecake

Šťavnatý cheesecake so Zlatým klasom ideálny na každú sviatočnú príležitosť.

Náročnosť: jednoduché

Doba prípravy: 90 minút

Vystačí: 12 porcií

Prísady:

Prísady na korpus

  • tortová forma (Ø 24 cm)
  • papier na pečenie
  • 250 g maslové sušienky
  • 120 g maslo
  • 1 PL škorica
  • Na plnku
  • 500 g tvaroh jemný
  • 200 g smotana kyslá
  • 1 ks vajce
  • 1 balíček Vanilkový cukor Dr. Oetker
  • 1 PL maslo roztopené
  • 2 PL Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
  • 3 PL cukor kryštálový
  • Trochu Aróma vanilková Dr. Oetker
  • citrónová kôra

Na ozdobenie

  • orechy lieskové
  • škorica
  • badián
  • medovníčky

Príprava:

  • Celkovo: 90 min
  • Príprava : 40 min
  • Doba pečenia: 50 min

Príprava cheesecake

Sušienky rozdrvíme alebo rozmixujeme a pridáme lyžicu mletej škorice. Maslo roztopíme, pridáme k sušienkam a dôkladne premiešame. Tortovú formu vyložíme papierom a pečenie. Na dno formy vysypeme sušienkovú zmes a lyžicou utlačíme, pri okrajoch vyvýšime. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme. Korpus po upečení necháme vo forme vychladnúť.

  • Doba pečenia: asi 10 minút
  • Elektrická rúra: 180 °C
  • Teplovzdušná rúra: 170 °C

Dokončenie cheesecake

Tvaroh premiešame, pridáme kyslú smotanu a dôkladne zmiešame. Do zmesi pridáme vajce, cukor, vanilkový cukor, Zlatý klas, arómu, citrónovú kôru a premiešame. Zmes vylejeme na vychladnutý korpus a uhladíme. Tortovú formu vložíme do hlbšieho plechu a do polovice zalejeme vodou. Cheesecake vložíme do rúry a vo vodnom kúpeli pečieme.

  • Doba pečenia: asi 40 minút
  • Elektrická rúra: 150 °C
  • Teplovzdušná rúra: 140 °C

Ozdobenie

Upečený cheesecake necháme vychladnúť, ideálne cez noc. Pred servírovaním ozdobíme lieskovcami, celou škoricou, hviezdicami badiánu a vianočnými medovníkmi.

Zdroj foto: Dr. Oetker