Tvarohové mini štóly s marcipánom
Náročnosť: stredne náročné
Celkový čas: asi 60 minút
Čas prípravy: asi 20 minút
Vystačí na: asi 16 ks
Prísady:
Na cesto:
- 2 vajcia
- 160 g práškového cukru
- 250 g tučného tvarohu v kocke
- 160 g zmäknutého masla
- 500 g hladkej múky
- 1 KL soli
- 1 balíček Kypriaceho prášku do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
- ½ KL Vanilky mletej Dr. Oetker
- 1 balíček Finesse Citrónovej kôry Dr. Oetker
- 1 balíček Finesse Pomarančovej kôry Dr. Oetker
- 50 g mandľových hranolčekov
- 50 g hrozienok máčaných v rume
- 50 g kandizovanej pomarančovej alebo citrónovej kôry
- 1 balíček Marcipánu Dr. Oetker
Potrebujeme: mixér, váľok, plech na pečenie s rozmermi 30 × 40 cm
Na dokončenie:
- 40 g rozpusteného masla
- 100 g práškového cukru
- 1 KL Vanilky mletej Dr. Oetker
Príprava:
- Príprava cesta
Na prípravu cesta v mise zmiešame vajcia s cukrom, tvarohom a maslom a mixérom vyšľaháme dohladka. Pridáme múku zmiešanú so soľou, kypriacim práškom a vanilkou a premiešame. Nakoniec pridáme obe kôry, mandle, hrozienka a kandizovanú kôru a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto pomocou váľka vyvaľkáme na silnejší plát a posypeme nastrúhaným marcipánom. Marcipán zapracujeme do cesta. Vytvoríme valček a nakrájame na 16 rovnakých kúskov. Každý kúsok pomocou váľka vyvaľkáme na hrubšiu placku. Dlhšiu stranu prehneme smerom do stredu asi do dvoch tretín. Zľahka pritlačíme a upravíme do tvaru štóly. Štóly poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
- Elektrická rúra: 190 °C
- Teplovzdušná rúra: 170 °C
- Čas pečenia: asi 20 minút
- Dokončenie
Po upečení ešte horúce štóly potrieme rozpusteným maslom a posypeme cukrom zmiešaným s vanilkou. Necháme vychladnúť.
Tip: Skladujeme v chlade v uzavretej dóze.
Zdroj foto: Dr. Oetker