Tvarohové mini štóly s marcipánom

Tvarohové mini štóly s marcipánom

Náročnosť: stredne náročné

Celkový čas: asi 60 minút

Čas prípravy: asi 20 minút

Vystačí na: asi 16 ks

Prísady:

Na cesto:

  • 2 vajcia
  • 160 g práškového cukru
  • 250 g tučného tvarohu v kocke
  • 160 g zmäknutého masla
  • 500 g hladkej múky
  • 1 KL soli
  • 1 balíček Kypriaceho prášku do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
  • ½ KL Vanilky mletej Dr. Oetker
  • 1 balíček Finesse Citrónovej kôry Dr. Oetker
  • 1 balíček Finesse Pomarančovej kôry Dr. Oetker
  • 50 g mandľových hranolčekov
  • 50 g hrozienok máčaných v rume
  • 50 g kandizovanej pomarančovej alebo citrónovej kôry
  • 1 balíček Marcipánu Dr. Oetker

Potrebujeme: mixér, váľok, plech na pečenie s rozmermi 30 × 40 cm

Na dokončenie:

  • 40 g rozpusteného masla
  • 100 g práškového cukru
  • 1 KL Vanilky mletej Dr. Oetker

Príprava:

  1. Príprava cesta

Na prípravu cesta v mise zmiešame vajcia s cukrom, tvarohom a maslom a mixérom vyšľaháme dohladka. Pridáme múku zmiešanú so soľou, kypriacim práškom a vanilkou a premiešame. Nakoniec pridáme obe kôry, mandle, hrozienka a kandizovanú kôru a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto pomocou váľka vyvaľkáme na silnejší plát a posypeme nastrúhaným marcipánom. Marcipán zapracujeme do cesta. Vytvoríme valček a nakrájame na 16 rovnakých kúskov. Každý kúsok pomocou váľka vyvaľkáme na hrubšiu placku. Dlhšiu stranu prehneme smerom do stredu asi do dvoch tretín. Zľahka pritlačíme a upravíme do tvaru štóly.  Štóly poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

  • Elektrická rúra:                     190 °C
  • Teplovzdušná rúra:               170 °C
  • Čas pečenia:                         asi 20 minút
  1. Dokončenie

Po upečení ešte horúce štóly potrieme rozpusteným maslom a posypeme cukrom zmiešaným s vanilkou. Necháme vychladnúť.

Tip: Skladujeme v chlade v uzavretej dóze.

Zdroj foto: Dr. Oetker