Zimná starostlivosť o vašu kosačku

Zimná starostlivosť o vašu kosačku

Každý rodinný dom so záhradou a trávnikom potrebuje aj patričnú starostlivosť. Nechcete predsa, aby vám prerástol cez hlavu.

Na to, aby ste sa starali o vonkajšie priestory domu je nutná kosačka, s ktorou budete mať robotu hotovú raz dva. Avšak, v zime ju musíte precízne zazimovať.

Pár krokov, za ktoré si poďakujete

Uloženie kosačky na trávu v zime je jednoduché a môže vám ušetriť čas a peniaze, keď sa oteplí. Najdôležitejším krokom je uistiť sa, že ste z kosačky vypustili všetok benzín. Benzín sa môže časom rozložiť a vytvoriť lepkavé zvyšky, ktoré môžu poškodiť vnútorné komponenty kosačky. Po vyprázdnení benzínu by ste mali kosačku dôkladne vyčistiť a uistiť sa, že ste odstránili pokosenú trávu a nečistoty, ktoré sa môžu nahromadiť počas letných mesiacov.

Po vyčistení kosačky by ste sa mali presvedčiť, že je dobre natretá mazivom, ktoré chráni jej pohyblivé časti pred hrdzou. Nakoniec uložte kosačku na chladnom a suchom mieste, mimo dosahu akejkoľvek vlhkosti alebo extrémne nízkych teplôt. Vykonaním týchto krokov zabezpečíte, že vaša kosačka bude na jar a v letných mesiacoch v najlepšom stave. Nezabudnite preto venovať kosačke počas zimných mesiacov náležitú starostlivosť, ktorú potrebuje!

Existuje niekoľko rôznych konštrukcií kosačiek na trávu vrátane modelov poháňaných na benzín, aku kosačiek poháňaných akumulátormi, elektrických kosačiek a modelov s ručným (mechanickým) tlačením. Pri aku kosačkách nezabudnite akumulátor na zimu vybrať, na svoju prevádzku ale nepotrebujú žiadne palivo.

Benzínové modely sú zvyčajne výkonnejšie a umožňujú používateľovi nastaviť rýchlosť kosenia trávy, ale je treba benzín na zimu vyliať. Modely s ručným tlačením vyžadujú, aby používateľ kosačku fyzicky tlačil a zároveň ručne kosil trávu buď pomocou prídavného zariadenia, alebo noža (tie je nutné natrieť a vyčistiť).