Vianočná torta
Náročnosť: stredne náročné
Čas prípravy: asi 50 minút
Čas pečenia: asi 35 minút
Vystačí na: asi 10 porcií
Prísady:
Na cesto:
- 330 g zmäknutého masla
- 300 g trstinového cukru
- 6 vajec
- 2 KL Vanilkovej pasty Dr. Oetker
- 260 g hladkej múky
- 1 balíček Kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker
- 75 g Holandského kakaa Dr. Oetker
- 100 g čokolády na varenie
- 150 g sušeného bobuľového ovocia (napr. višne)
Na krém:
- 250 g zmäknutého masla
- 250 g tučného tvarohu
- 100 g práškového cukru
- 1 balíček Polevy svetlej Dr. Oetker
- Farbu gélovú zelenú Dr. Oetker
Na ozdobenie:
- sušienkové zmrzlinové kornútiky
- vopred upečené perníčky (lesné zvieratká)
- Zdobenie 4 druhy biele Dr. Oetker
Okrem toho potrebujeme:
- šľahač
- tortovú formu (ø 22 cm)
- cukrárske vrecko so zrezanou špičkou
Príprava:
- Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo s cukrom, vajcami a pastou šľahačom dohladka. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom, nastrúhanú čokoládu a ovocie a vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do formy vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
- Elektrická rúra: 180 °C
- Teplovzdušná rúra: 160 °C
- Čas pečenia: asi 35 minút
- Korpus necháme vychladnúť. Potom 1× pozdĺžne prekrojíme.
- Na prípravu krému v mise vyšľaháme maslo s tvarohom a cukrom šľahačom dohladka. Zašľaháme rozpustenú polevu. Krém rozdelíme na polovice a jednu polovicu zafarbíme nazeleno. Na spodnú časť korpusu nanesieme polovicu svetlého krému a prikryjeme vrchným dielom. Povrch a strany torty potrieme zvyšným krémom a odložíme asi na 30 minút do chladničky.
- Na povrch a strany torty umiestnime polovičky kornútikov a celé kornútiky, ktoré ozdobíme zeleným krémom. Dozdobíme zvieratkami z perníčkov a zdobením podľa vlastnej fantázie.
Zdroj foto: Dr. Oetker