Vianočná torta

Vianočná torta

Náročnosť: stredne náročné

Čas prípravy: asi 50 minút

Čas pečenia: asi 35 minút

Vystačí na: asi 10 porcií

Prísady:

Na cesto:

  • 330 g zmäknutého masla
  • 300 g trstinového cukru
  • 6 vajec
  • 2 KL Vanilkovej pasty Dr. Oetker
  • 260 g hladkej múky
  • 1 balíček Kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker
  • 75 g Holandského kakaa Dr. Oetker
  • 100 g čokolády na varenie
  • 150 g sušeného bobuľového ovocia (napr. višne)

Na krém:

  • 250 g zmäknutého masla
  • 250 g tučného tvarohu
  • 100 g práškového cukru
  • 1 balíček Polevy svetlej Dr. Oetker
  • Farbu gélovú zelenú Dr. Oetker

Na ozdobenie:

  • sušienkové zmrzlinové kornútiky
  • vopred upečené perníčky (lesné zvieratká)
  • Zdobenie 4 druhy biele Dr. Oetker

Okrem toho potrebujeme:

  • šľahač
  • tortovú formu (ø 22 cm)
  • cukrárske vrecko so zrezanou špičkou

Príprava:

  1. Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo s cukrom, vajcami a pastou šľahačom dohladka. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom, nastrúhanú čokoládu a ovocie a vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do formy vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
  • Elektrická rúra:            180 °C           
  • Teplovzdušná rúra:     160 °C  
  • Čas pečenia:               asi 35 minút           
  1. Korpus necháme vychladnúť. Potom 1× pozdĺžne prekrojíme.
  2. Na prípravu krému v mise vyšľaháme maslo s tvarohom a cukrom šľahačom dohladka. Zašľaháme rozpustenú polevu. Krém rozdelíme na polovice a jednu polovicu zafarbíme nazeleno. Na spodnú časť korpusu nanesieme polovicu svetlého krému a prikryjeme vrchným dielom. Povrch a strany torty potrieme zvyšným krémom a odložíme asi na 30 minút do chladničky.
  3. Na povrch a strany torty umiestnime polovičky kornútikov a celé kornútiky, ktoré ozdobíme zeleným krémom. Dozdobíme zvieratkami z perníčkov a zdobením podľa vlastnej fantázie.

Zdroj foto: Dr. Oetker