Pistáciové hviezdičky

Pistáciové hviezdičky

Krehké hviezdičky s lahodnou chuťou Pistácií sekaných Dr. Oetker, ktoré okúzlia neodolateľnou chuťou a vôňou. Ideálne na slávnostné chvíle, vianočný stôl aj ako milý jedlý darček. Jednoduchý recept, ale luxusný výsledok!

Náročnosť: jednoduchá príprava

Celkový čas: asi 50 minút

Čas prípravy: asi 20 minút

Vystačí na: asi 50 kusov

Prísady:

Na cesto:

  • 220 g hladkej múky
  • 70 g najemno mletých vylúpaných nesolených pistácií
  • 70 g práškového cukru
  • 140 g zmäknutého masla
  • 1 žĺtok
  • 1 KL Extraktu Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker

Potrebujeme: potravinársku fóliu, formičku na vykrajovanie v tvare hviezdičky (ø 6 cm)

Na ozdobenie:

  • 1 balíček Polevy tmavej Dr. Oetker
  • 1 balíček Pistácií sekaných Dr. Oetker

Príprava:

  1. Príprava cesta

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s pistáciami a cukrom. Pridáme maslo, žĺtok a extrakt a ručne vypracujeme hladké cesto. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme asi na 30 minút do chladničky.

  1. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej ploche na plát hrubý asi 4 mm. Z cesta formičkou povykrajujeme hviezdičky a poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
  • Elektrická rúra:                                  180 °C
  • Teplovzdušná rúra:                            160 °C
  • Čas pečenia:                                      asi 10 minút
  1. Po upečení necháme vychladnúť.
  2. Ozdobenie

Polevu rozpustíme podľa návodu na obale a polejeme ňou hviezdičky. Ihneď posypeme pistáciami a necháme stuhnúť.

Zdroj foto: Dr. Oetker