Pistáciové hviezdičky
Krehké hviezdičky s lahodnou chuťou Pistácií sekaných Dr. Oetker, ktoré okúzlia neodolateľnou chuťou a vôňou. Ideálne na slávnostné chvíle, vianočný stôl aj ako milý jedlý darček. Jednoduchý recept, ale luxusný výsledok!
Náročnosť: jednoduchá príprava
Celkový čas: asi 50 minút
Čas prípravy: asi 20 minút
Vystačí na: asi 50 kusov
Prísady:
Na cesto:
- 220 g hladkej múky
- 70 g najemno mletých vylúpaných nesolených pistácií
- 70 g práškového cukru
- 140 g zmäknutého masla
- 1 žĺtok
- 1 KL Extraktu Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker
Potrebujeme: potravinársku fóliu, formičku na vykrajovanie v tvare hviezdičky (ø 6 cm)
Na ozdobenie:
- 1 balíček Polevy tmavej Dr. Oetker
- 1 balíček Pistácií sekaných Dr. Oetker
Príprava:
- Príprava cesta
Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s pistáciami a cukrom. Pridáme maslo, žĺtok a extrakt a ručne vypracujeme hladké cesto. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme asi na 30 minút do chladničky.
- Cesto vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej ploche na plát hrubý asi 4 mm. Z cesta formičkou povykrajujeme hviezdičky a poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
- Elektrická rúra: 180 °C
- Teplovzdušná rúra: 160 °C
- Čas pečenia: asi 10 minút
- Po upečení necháme vychladnúť.
- Ozdobenie
Polevu rozpustíme podľa návodu na obale a polejeme ňou hviezdičky. Ihneď posypeme pistáciami a necháme stuhnúť.
Zdroj foto: Dr. Oetker