Veselé hry počas bláznivého Halloweenu

Veselé hry počas bláznivého Halloweenu

Jesenné dni plné farieb lákajú deti tráviť voľný čas vonku. No slnka je čoraz menej a podnikanie rôznych aktivít sa presúva do pohodlia našich domovov. V tomto období sa na prelome októbra a novembra na Slovensku k sviatku Všetkých svätých pridružila aj zahraničná podoba tohto sviatku - Halloween. V posledných rokoch sa u nás stáva stále populárnejším, a to predovšetkým u mladých ľudí a detí.

Halloweenska zábava pre malých aj veľkých

Kde vznikol tento sviatok? Halloween najprv oslavovalo keltské obyvateľstvo Britských ostrovov. Neskôr sa preniesol do Spojených štátov, kde sa z neho stala celonárodná udalosť. Počas 90. rokov 20. storočia sa rýchlo rozšíril aj do Európy. Predovšetkým sa naňho tešia deti, pretože otvára dvere kreativite, kedy si vyrábajú rôzne strašidelné kostýmy, vyrezávajú tekvice a spoločne s rodičmi zdobia svoje domovy. Počasie je v tieto dni naozaj vrtkavé a keďže platí aj zákaz vychádzania kvôli koronavírusu, môžete sa so svojimi deťmi vyšantiť pri výrobe strašidiel, pavúkov, ale aj jesenných dekorácií z listov a sušených kvetov. K dokonalej zábave a atmosfére prispejú aj spoločenské hry. Iste sa zabaví celá rodina. Prinášame vám pár tipov od tvorcu hier Piatnika. Hry budú ešte o to viac autentickejšie, keď si ich zahráte práve počas Halloweenu. Pokojne oblečení v kostýme zombie, upíra alebo ďalších postáv z hororových príbehov.

  • Spooky Wooky

Na kartičkách sú duchovia s rôznymi záplatami na svojich roztrhaných odevoch. Postupne odkrývajte kartičky s duchmi a hľadajte zhodu v tvare, farbe a počte záplat. Kto nazbiera najviac malých neposedných duchov vyhráva.

  • Monstars

Vašou úlohou je z kartičiek, ktoré máte k dispozícii poskladať príšerku podľa predlohy. Na základnú kartu tela ukladajte plastové priesvitné karty s očami, nohami, ústami a rôznym príslušenstvom tak, aby sa zhodovala s príšerkou v strede stola. Kto najrýchlejšie poskladá najviac príšeriek, vyhráva.

  • Gho Gho Ghosty

Nechceli by ste sa stať strojvodcom tajomého vlaku, ktorý vozí duchov? Zostavte najdlhší vlak a naberte čo najviac cestujúcich. Potom už len odvahu a hurá na vzrušujúcu jazdu.

  • Poker The Horror!

Pokrové karty zo slávnych hororov. Táto kartová hra vás zavedie do sveta známych hororov. Karty sú inšpirované napríklad aj filmom Vtáky od známeho britského režiséra Alfreda Hitchcocka.

  • Laboratórium Dr. Zombie

Za touto hrou sa skrýva príbeh dvoch bývalých spolužiakov, ktorí vyštudovali  na univerzite anatómiu rozkladu. Každý však išiel inou cestou. Jeden išiel študovať hnusológiu a druhý začal robiť zvláštne záhadné pokusy. Áno, od laboratória Dr.Zombie nečakajte nič rozumné.