Vegetariánsky burger s paradajkovou salsou a bielymi fazuľami

Vegetariánsky burger s paradajkovou salsou a bielymi fazuľami

Ak plánujete piknik alebo záhradnú párty s rodinou či priateľmi, máme tip do vášho menu. Prekvapte ich famóznym domácim burgerom!

Suroviny:

  • Penam Hamburger žemle so sezamom
  • 200 g bielych fazúľ
  • 3 veľké paradajky
  • 1 červená cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • šťava z limetky
  • 1PL čerstvého koriandra
  • ½ lyžičky nakrájanej chilli papričky
  • olivový olej
  • čerstvo mletá morská soľ
  • čierne mleté korenie
  • listový šalát, uhorka, paradajka (na dozdobenie)

Postup:

  1. Fazuľu necháme namočenú v studenej vode 12 hodín a potom ju uvaríme domäkka.
  2. V miske zmiešame paradajky nakrájané na kocky, najemno nakrájanú červenú cibuľu, nastrúhaný strúčik cesnaku, limetkovú šťavu, olivový olej, koriander, nakrájanú chilli papričku, ešte teplé uvarené fazule, soľ a korenie podľa chuti.
  3. Rozkrojíme hamburgerovú žemľu, na spodný diel dáme paradajkovú salsu s bielymi fazuľami, ozdobíme šalátom, plátkom rajčiny a uhorky a prikryjeme vrchnou polovicou žemle.

Zdroj foto: Penam