
Vegetariánsky burger s paradajkovou salsou a bielymi fazuľami
Ak plánujete piknik alebo záhradnú párty s rodinou či priateľmi, máme tip do vášho menu. Prekvapte ich famóznym domácim burgerom!
Suroviny:
- Penam Hamburger žemle so sezamom
- 200 g bielych fazúľ
- 3 veľké paradajky
- 1 červená cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- šťava z limetky
- 1PL čerstvého koriandra
- ½ lyžičky nakrájanej chilli papričky
- olivový olej
- čerstvo mletá morská soľ
- čierne mleté korenie
- listový šalát, uhorka, paradajka (na dozdobenie)
Postup:
- Fazuľu necháme namočenú v studenej vode 12 hodín a potom ju uvaríme domäkka.
- V miske zmiešame paradajky nakrájané na kocky, najemno nakrájanú červenú cibuľu, nastrúhaný strúčik cesnaku, limetkovú šťavu, olivový olej, koriander, nakrájanú chilli papričku, ešte teplé uvarené fazule, soľ a korenie podľa chuti.
- Rozkrojíme hamburgerovú žemľu, na spodný diel dáme paradajkovú salsu s bielymi fazuľami, ozdobíme šalátom, plátkom rajčiny a uhorky a prikryjeme vrchnou polovicou žemle.
Zdroj foto: Penam