• 08.02.2012

Vajíčkové halušky

polohrubá múka
5 vajec
soľ
voda
1 cibuľa
olej
maslo
vegeta
soľ
korenie

Do misy nasypeme polohrubú múku, pridáme 1 vajce, štipku soli a trocha vody. Varechou hnetieme cesto. Ak je veľmi suché pridáme vodu, ak je veľmi kašovité pridáme múku. Dôkladne spracujeme varechou.
Do väčšieho hrnca dáme variť vodu. Keď voda vrie, cez sitko do nej púšťame halušky. Premiešame, povaríme na stíšenom ohni. Keď halušky vyplávajú na povrch, scedíme ich.


Na panvici roztopíme maslo a olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu. Na orestovanú cibuľu pridáme uvarené halušky, posolíme, okoreníme a dochutíme vegetou. Na zmes vylejeme rozhabarkované vajíčka a krátko pomiešame, kým sa vajíčka neupražia. Môžeme dochutiť petržlenovou vňaťou.
Podávame ako hlavné jedlo napríklad s hlávkovým šalátom.