Trojfarebná valentínska tortička nežná ako sama láska

Sviatok sv. Valentína je oslavou lásky, samozrejme tá má mnoho podôb. Staňte sa teda Valentínom pre všetkých svojich blízkych a prichystajte im sladké prekvapenie. Dokonalému spojeniu čokolády, mascarpone a ovocia nikto neodolá, všetko tak ešte korunuje chuť želatínových HARIBO srdiečok na penovom vankúšiku. Do prípravy lahodnej tortičky môžete zapojiť aj deti a užiť si tak pekné spoločné chvíle. Láska je totiž niečím výnimočným, preto si ju maznajte, ako to len ide. Rozhodne sa neobmedzujte na jeden deň v roku a ukážte svojim milovaným kedykoľvek, napríklad práve takouto pochúťkou, ako vám na nich záleží.

Na tortičku s priemerom 20 cm budete potrebovať:
Na cesto:

●    3 vajcia
●    30 g trstinového cukru
●    35 g hladkej múky
●    2 lyžice repkového oleja
●    20 g kakaa
●    štipku soli

Na malinovú vrstvu:
●    250 g mascarpone
●    100 g smotany na šľahanie
●    30 g malín sušených mrazom
●    2 lyžice múčkového cukru

Na bielu vrstvu:
●    200 g bielej čokolády
●    200 g smotanového syra
●    100 g smotany na šľahanie

Na ozdobu:
●    HARIBO Favourites Mix
●    pokrájané jahody

Začneme s prípravou korpusu. Rúru predhrejeme na 180 °C a formu s priemerom cca 20 cm jemne vymastíme olejom. Celé vajíčka spoločne s cukrom v robote či s ručným šľahačom vyšľaháme do svetlej a nadýchanej peny, trvá to približne 7 minút. Správne ušľahané vajíčka by mali tvoriť ľahké špičky. Akonáhle je zmes vyšľahaná, znížime rýchlosť na minimum a rýchlo zašľaháme olej. Vo vedľajšej miske zmiešame kakao, múku a soľ.
Sypkú zmes stierkou len nadvihovaním zapracujeme do vyšľahaných vajec. Snažíme sa pracovať krúživými pohybmi, aby sme neporušili vzduchové bublinky. Cesto zbytočne nemiešame a len jemne a opatrne nadvihujeme.
Vyšľahané cesto prelejeme do pripravenej formy a dáme piecť do vyhriatej rúry na cca 15-20 minút. Korpus by mal byť po upečení mäkký a úplne zarovnaný. Upečený necháme vychladnúť 10 minút vo forme, potom vyklopíme a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
Zatiaľ čo korpus chladne, rozpustíme bielu čokoládu vo vodnom kúpeli a necháme ju úplne vychladnúť. Medzitým si pripravíme malinovú vrstvu. Sušené maliny rozmixujeme na prach a dáme zatiaľ stranou. Jemne prešľaháme mascarpone, potom pridáme studenú smotanu na šľahanie a vyšľaháme do hustého krému. Rozmixované sušené maliny preosejeme do krému cez jemné sitko, ktoré zachytí zrniečka, potom pridáme múčkový cukor a vyšľaháme do hladkého a hustého ružového krému.
Korpus ozdobíme malinovým krémom a dáme zatiaľ do chladničky. Akonáhle je čokoláda už vychladená, vyšľaháme smotanu do hustej šľahačky, potom k nej pridáme smotanový syr a zašľaháme do hladkého krému. Nakoniec za stáleho šľahania tenkým pramienkom prilejeme vychladnutú rozpustenú čokoládu a vyšľaháme opäť dohladka.
Tortičku ozdobíme poslednou bielou vrstvou a dáme odpočinúť do chladničky aspoň na hodinu. Pred podávaním ozdobíme jahodami a srdiečkami z balenia Favourites Mix, ktoré obsahuje najobľúbenejšie cukríky Haribo vrátane srdiečok.