TIP NA RÝCHLE POHOSTENIE: Keď návšteva zaklope na dvere, otvorte Liptov

TIP NA RÝCHLE POHOSTENIE: Keď návšteva zaklope na dvere, otvorte Liptov

Hravé syry Liptov sú pravým synonymom prírody. Unikátny horský pôvod mlieka, z ktorého sú vyrobené, zabezpečuje ich bohatosť na aromatické látky a vitamín A. Preto výrobky Liptov vynikajú lahodnou vôňou, sýtejšou farbou a jedinečnou chuťou. Vychutnajte si tradičnú slovenskú delikatesu a potešte svoj maškrtný jazýček syrmi na každú príležitosť a aj vtedy, keď vám na dvere zaklope neohlásená návšteva.

Tradícia v novom šate
Liptov syry sú vyrábané zo 100 % mlieka z horských oblastí Slovenska. Vďaka svojim tvarom a veľkosti sú ako stvorené na kreatívne chuťovky, alebo ako rýchla lahôdka keď dostanete chuť na niečo malé. Syry Liptov sú vyrábané bez konzervačných látok, umelých farbív, aróm či iných umelých prísad. Sú údené tradičným spôsobom na bukovom dreve bez použitia údiacich lakov. Preto si veľmi rýchlo našli svoje stále miesto v mnohých domácnostiach.

Prečo sú jedinečné?
Liptov produkty sú jedinečné, pretože sú vyrábané s rešpektom k prírode. Ako? Presné aktivity sú definované v celofiremnom projekte Zelený Liptov, viac na stránke www.zelenyliptov.sk. Nakupujte produkty Liptov a buďte k svojmu okoliu ohľaduplní aj vy.

Kupujte syry Liptov a vyhrajte
Od 19. septembra začínajú vo vybraných reťazcoch po celom Slovensku ochutnávky radu Liptov Hravé. Môžete sa tiež zapojiť do našej súťaže na Facebooku o 301 cien. Stačí, ak si kúpite aspoň jeden výrobok Liptov a číslo šarže uvediete vo Facebook súťažnom formulári.

Tip na rýchle pohostenie. Ako na to?
Benefitom hravých syrov Liptov je ich široké využitie v kuchyni. Nechajte sa inšpirovať našimi receptami. Svojich známych a rodinu prekvapíte novými kreatívnymi kombináciami, ale príprava nebude náročná.

BURGER PARENIČKY
12 ks, príprava: 25 minút, náročnosť: 1
2 balenia Liptov Hravé pareničky
150-200g uvarenej šošovice
1 vajíčko
2 PL strúhanky
1 šalotka, pokrájaná
2 strúčiky cesnaku, pokrájané
1 ČL majoránu
soľ a korenie
cibuľa
uhorka
kečup
olej
Uvarenú šošovicu zmiešame s opraženou cibuľou a cesnakom, dochutíme majoránom, soľou a korením. Primiešame vajíčko, strúhanku a formujeme mini burgery. Vypražíme ich do zlatista. Necháme vychladnúť. Prekrojíme pareničku, na jej spodnú časť kladieme šošovicový burger, koliesko cibule a uhorky, trocha kečupu, ukončíme vrchnou časťou parenice. Prepichneme špáradlom.
Tip: Môžeme si pripraviť aj mäsový variant z mletého mäsa.

HRAVÉ ŠPÍZY
12 ks, príprava: 25 minút, náročnosť: 1
2 balenia Liptov Hravé syrčeky, pokrájané na menšie kúsky cca 1,5 cm
4 reďkovky
klobáska
mrkva
lístky bazalky

Na drevenú paličku napichujeme syrčeky, kolieska mrkvy, bazalku, kolieska reďkvičky a klobásku. Striedame a opakujeme až kým neminieme všetky nachystané ingrediencie. Je to jednoduché, rýchle a výsledok stojí za to!


O značke Liptov
Liptov je jednou z kľúčových značiek na slovenskom syrárskom trhu. Vyznačuje sa najmä svojim putom k prírode a je založená na tradícii syrárskych majstrov tohto regiónu. Široké portfólio značky Liptov zahŕňa kvalitné prírodné a parené syry, bryndzu a maslo. Na výrobe unikátnych produktov sa spolupodieľa tím vyše 200 zamestnancov. Všetky produkty značky Liptov sú bez konzervačných látok, či iných umelých prísad. Navyše mlieko z horských a podhorských oblastí Slovenska, ktoré sa používa na ich výrobu, dodáva výrobkom Liptov ich jedinečnú chuť a vysokú kvalitu.

História Liptovskej mliekarne siaha až do roku 1943. Prelomovým obdobím je máj 2000, keď sa Liptovská mliekareň, a.s., stala súčasťou nadnárodnej mliekarenskej skupiny Bongrain, svetovým lídrom v syrových špecialitách. Prioritou skupiny je podpora rozvoja tradičných regionálnych syrových špecialít a to cestou neustáleho zlepšovania kvality a podporou inovácií.

Rok 2012 bol pre značku Liptov dôležitým míľnikom. Jednou z priorít pre tento rok sa stal projekt trvalo udržateľného rozvoja s názvom Zelený Liptov. Sloganom a úlohami, ktoré sú srdcom projektu Zelený Liptov je - „Dávať našim spotrebiteľom to najlepšie z regiónu Liptov a chrániť všetko dobré, čo nám tento región zanechal vo svojom dedičstve“. Zelený Liptov nie je obyčajný projekt. Je to vízia a poslanie spoločnosti i pre rok 2013.

Milex NMNV, a.s., výrobca produktov Liptov, dlhodobo spolupracuje s regionálnym združením cestovného ruchu – Klaster v rámci viacerých projektov. Týmto spôsobom sa mliekareň angažuje v podpore a prezentácii regiónu Liptov v celoslovenskom meradle, čím napomáha rozvoju cestovného ruchu v tomto regióne.
www.nasliptov.sk
www.zelenyliptov.sk