Súboj bratov a otca so synom

Súboj bratov a otca so synom

O body sa bojuje aj v nižších regionálnych šachových súťažiach. V štvrtej lige kraja Trnava sa stretli vo vzájomnom súboji mužstvá ZŠK Vrbové. Zaujímavosťou miestneho derby bolo, že tomto zápase si proti sebe zasadli za šachovnice bratia Bjelovci a otec a syn Podjavorinskí.
 
V zápase napokon vyhralo Vrbové „A“ nad svojim „béčkom“ tesne 3:2, keď až štyriz piatich partií sa skončili remízou. Rozhodujúci bod „áčka“ získal Pavol Bajcar, ktorý zdolal Martina Tomašoviča. V ostatných dueloch Ján Bjel remizoval so svojím bratom Ľubošom, Dušan Lajda s Vladimírom Orviským, Peter Smrek s Rudolfom Krchňákom a Peter Podjavorinský so svojím synom Michalom.
 
V ďalšom zápase štvrtej ligy prehral Kamenár Chtelnica s Kopčanmi 3:2. Po bode za Kamenár uhrali Milan Vagovič a Ján Piešťanský.
 
V piatej lige vyhrali Kúpele Piešťany „C“ nad Sokolovcami 3,5:1,5. Dominik Lesay zdolal Tibora Pikusa, Tomáš Škrabák Štefana Baloga a Šimon Chrvala Miroslava Halása. Andrea Slabá remizovala s Jozefom Pikusom a Peter Divinec prehral s Martinom Rybanským. V ďalšom zápase piatej ligy prehrali Pečeňady s Lokomotívou Trnava jun. „B“ 2:3. Z domácich hráčov uhrali po bode Pavol Nemec a Vladimír Karaba.
 
(na)