Šalát s kuracím mäsom

Šalát s kuracím mäsom

Potrebujeme:

3 zemiaky
3 vajcia
1 paradajka
1 hlávka šalátu (napr. ľadový)
1 červená cibuľa
400 g kuracích rezňov
soľ
olivový olej
150 g vlašských orechov
1 lyžička medu
4 lyžičky šťavy z citrónu
1 lyžička horčice
čierne korenie
čerstvá pažítka


Postup:

Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a nakrájame na kocky. Vajíčka uvaríme natvrdo a nakrájame na mesiačiky (na štvrťky). Na mesiačiky nakrájame aj paradajku. Šalát potrháme na kúsky. Cibuľu rozkrojíme na polovicu a nakrájame na plátky.

Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky, osolíme a sprudka opečieme na panvici na troche olivového oleja.

Suroviny vložíme do väčšej šalátovej misy a zľahka premiešame. Na vrch pridáme v rukách rozdrvené vlašské orechy.

Dressing si pripravíme zmiešaním citrónovej šťavy s medom, horčicou a 6 lyžičkami olivového oleja. Ochutíme soľou a čiernym korením.

Hotový šalát zalejeme dressingom a pred podávaním posypeme nasekanou pažítkou.