Ryžová kaša – ľahké a teplé raňajky

Ryžová kaša – ľahké a teplé raňajky

Potrebujeme (4 porcie):

  • 1 hrnček ryže
  • 4 hrnčeky mandľového mlieka
  • 1 lyžica medu
  • Džem Relax 100 % z ovocia Čierna ríbezľa
  • Hrsť nahrubo nasekaných mandlí

Postup:

1. Ryžu poriadne premyte v horúcej vode.
2. Následne ju presypte do hrnca s hrubým dnom a zalejte mandľovým mliekom.
3. Pridajte med a prikryte pokrievkou.
V bode varu pokrievku trochu odkryte, aby vám mlieko nevykypelo.
4. Plameň znížte na minimum a varte za občasného miešania 20 –30 minút.
5. Ak použijete hrniec s tenkým dnom, miešajte častejšie, aby kaša neprihorela.
6. Kašu prelejte na taniere, pridajte Džem Relax 100 % z ovocia, nasekané mandle a podávajte ešte teplé.

Ako odmerku použite rovnaký hrnček na ryžu aj mandľové mlieko.

Zdroj foto: Coolinari