Francúzsky toast s broskyňovým džemom a mangom

Budeme potrebovať:

4 plátky sladkého sendvičového chleba (môže byť aj starší)
2 vajcia
1 dcl plnotučného mlieka
1 lyžicu vanilkového cukru
2 lyžice Relax 100 % z ovocia Broskyňa
polovicu manga
štipku soli
práškový cukor
trochu oleja alebo masla

Postup:

1. 2 krajce toastového chleba výdatne potrieme broskyňovým džemom. Na džem naukladáme plátky manga a toast spojíme  zvyšnými krajcami chleba. Džem dodá toastu sladkosť a skvelú chuť, ale v tomto prípade plní aj ďalšiu úlohu: krajce chleba sa nám pekne spoja a keď ich budeme vysmážať budú držať pokope.

2. V miske si rozšľaháme vajcia s mliekom, vanilkovým cukrom a štipkou soli. Toasty vo vajíčku kompletne obalíme. Toasty opečieme na masle alebo oleji z oboch strán do chrumkava. Pri otáčaní dávajte pozor, aby sa krajce od seba neoddelili.

3. Opečené francúzske toasty uložíme na seba na tanier, navrch dáme kúsky nakrájaného manga a výdatnú porciu džemu. Na záver toasty poprášime cukrom. Mango môžete nahradiť aj kúskami broskýň alebo marhúľ.

ZDROJ: Recept pre Relax 100 % Broskyňa pripravili Coolinari.