Piešťanské štatistiky

Piešťanské štatistiky

Pred poslednými siedmimi zápasmi základnej časti si piešťanskí hokejisti udržiavajú popredné miesta vo všetkých štatistických ukazovateľoch.

V priebežnej tabuľke vedú so sedembodovým náskokom pred minuloročným extraligistom zo Spišskej Novej Vsi. Majú aj najlepšie skóre, strelili najviac gólov (127) a inkasovali najmenej (53), takže ich postavenie je zaslúžené, navyše kapitán Kolník spolu s ďalším obrancom Grmanom si pripísali aj svoje prvé štarty v extralige v drese Skalice.

V poradí strelcov vedie so sedemnástimi gólmi Miroslav Pupák, šestnásť presných zásahov si pripísal Martin Chylo, ktorý sa delí o piate miesto so Seničanom Lelkešom.

Medzi najlepšími nahrávačmi sa drží na tretej priečke Michal Peško s rovnými dvadsiatimi nahrávkami, v prvej desiatke sa drží aj Marcel Holovič, ktorý nahral na osemnásť gólov.

V celkovom poradí kanadského bodovania figuruje Pupák na ôsmej pozícii s dvadsiatimiôsmimi bodmi, Holovič s rovnakým počtom bodov je dvanásty.

 

Piešťanskí obrancovia príliš veľa gólov nestrieľajú, najlepší sú Bučka s Poláčkom a Vránom, ktorí sa trafili do čierneho dvakrát.

O niečo lepšie sú na medzi nahrávačmi. Kapitán Kolník spolu s Grmanom sa podieľali na deviatich góloch Piešťan a delia sa o desiatu priečku.

V kanadskom bodovaní má najviac zápisov Kolník, ktorý má na konte desať bodov, Grman s Bučkom majú na konte o bod menej.

 

Najmenší počet inkasovaných gólov sa odzrkadlil aj v brankárskych štatistikách, v ktorých Tomáš Tomek spolu s Adamom Fumačom kraľujú.

Tomek v sedemnástich zápasoch inkasoval 31 gólov z 552 striel, ktoré na neho smerovali. Fumač v štrnástich stretnutiach lovil puk zo siete 21krát zo 429 pokusov.

Fumač tak dosiahol priemer 1,49 gólu za zápas, Tomek je na tom o niečo horšie, ale jeho priemer 1,83 gólu za zápas ho radí na druhú priečku celkového poradia brankárov.

V percentuálnej úspešnosti zásahov takisto vedie Fumač s 95,10% úspešnosťou, Tomek je druhý s 94,38% úspešnosťou.

Fumač má na svojom konte spolu s Čiliakom aj štyri čisté kontá, čo ho takisto radí na prvú priečku, Tomek má o dva shut-outy menej a je tretí.

 

Do konca základnej časti absolvujú Piešťanci ešte tri domáce stretnutia a štyri zápasy na súperovom ľade, v ktorých sa predstavia aj na ľade Spišskej Novej Vsi a Liptovského Mikuláša, potom bude nasledovať štvrťfinále play-off.

 

Program zápasov:

4.1. Piešťany - Detva

7.1. Topoľčany - Piešťany

11.1. Piešťany - Bardejov

14.1. L. Mikuláš - Piešťany

18.1. Brezno - Piešťany

21.1. Piešťany - Michalovce

25.1. Spišská Nová Ves - Piešťany

 

 

(sd)