MS 20 - Slovensko zachránené

MS 20 - Slovensko zachránené

Slovenskí hokejisti hrali v skupine o záchranu prvý zápas s Nórskom. Bezgólový stav vydržal ža do druhej polovice prvej tretiny, keď ako prvý udrel Pánik v presilovke štyroch proti trom. O necelých štyridsať sekúnd strelil druhý gól našich v presile o dvoch hráčov Preisinger a Slováci mierili za víťazstvom.

V druhej tretine boli strelecky aktívnejší Nóri, ale gólovo sa aj vďaka brankárovi Hollému nedokázali presadiť. To isté však platí aj pre Slovákov a do tretej časti tak išli s dvojgólovým náskokom.

Po prvej desaťminútovke bez gólu strelil tretí slovenský gól Majdan a Nóri balansovali na pokraji vypadnutia do B-kategórie. Sedem minút pred koncom bol vylúčený za podrazenie Jokeľ a nórsky tréner v snahe znížiť odvolal brankára a ponúkol svojim hráčom možnosť hrať v dvojnásobnej presile. V nej sa však po polminúte dostal k puku Pánik a od obrannej modrej poslal puk do prázdnej brány. V pokračujúcej presilovke však Nóri opäť bez brankára nič nevymysleli a tak získal puk znova kapitán Pánik a druhým gólom do prázdnej brány spečatil víťazstvo Slovákov na 5:0.

Slovensko - Nórsko 5:0 (2:0,0:0,3:0)

Góly: Pánik 3, Preisinger, Majdan

 

V druhom zápase skupiny o záchranu vyhralo Česko nad Nemeckom tesne 3:2, keď víťazný gól stretnutia strelil Palát presne minútu pred koncom, ktorý zároveň zachránil svojich aj Slovákov. Zápas medzi Slovenskom a Českom tak bude zápasom o konečné siedme miesto.

 

Vo štvrťfinálových bojoch Kanada zdolala Švjačiarsko pomerne jasne výsledkom 4:1 a v semifinále sa stretne s USA. Rusko prehrávalo s Fínskom ešte tri minúty pred koncom rozdielom dvoch gólov, ale nakoniec dokázalo zápas otočiť a vyhrať gólom v predĺžení, ktorý strelil Kuznecov. Rusi v semifinále narazia na Švédsko

V stretnutí o piate miesto sa stretne Švajčiarsko s Fínskom.

 

(sd)