• 10.02.2016

Parížske srdiečka

Náročnosť: 1 bábovka
Doba prípravy: asi 30 minút
Doba pečenia: asi 10 minút
Vystačí: na 20 zlepených kusov

Prísady:
Na cesto:
100 g Marcipánu Dr.Oetker
50 g práškového cukru
kôra a šťava z jedného chemicky neošetreného citróna
1 vajce
100 g zmäknutého masla alebo margarínu
100 g hladkej múky
80 g Gustinu jemného kukuričného škrobu Dr.Oetker
1 zarovnaná KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker

Na náplň:
3 zarovnané PL višňového džemu
1 PL rumu

Ešte potrebujeme:
plech na pečenie
ponorný mixér
cukrárske vrecko so zdobiacou trubičkou (Ø 1 cm)

Príprava:
1. Na prípravu cesta v mise rozmixujeme marcipán, cukor, kôru a šťavu z citróna, vajce a maslo alebo margarín ponorným mixérom dohladka. Pridáme múku zmiešanú so škrobom a kypriacim práškom a pomocou varešky dôkladne vymiešame dohladka.

2. Cesto naplníme do cukrárskeho vrecka so zdobiacou trubičkou. Na plech, ktorý si vyložíme papierom na pečenie,  tvoríme srdiečka (nanesieme 2 slzičky cesta, ktoré sa v užšej časti dotýkajú a vznikne nám tvar srdca). Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3

Doba pečenia: asi 10 minút

3. Upečené srdiečka necháme vychladnúť.

4. Na prípravu náplne vymiešame džem s rumom dohladka. Touto náplňou zlepujeme upečené srdiečka po dvoch k sebe. Povrch môžeme zľahka poprášiť práškovým cukrom.

Tip: Srdiečka tiež môžeme ozdobiť Polevou tmavou Dr.Oetker.