Parfe z bielej čokolády, krém z pečených jabĺk a kefíru, kakaová hlina, pražený lieskový orech

Parfe z bielej čokolády, krém z pečených jabĺk a kefíru, kakaová hlina, pražený lieskový orech

  • 300 g bielej čokolády
  • 200 g šľahačky
  • 3 pl želatíny
  • 5 ks kardamonu
  • štipku soli


Krém z pečených jabĺk:

  • 300 g jabĺk
  • škorica
  • 100 g hnedého cukru
  • 0,2 l kefíru
  • 1 ks citrónu


Kakaová hlina:

  • 30 g kakaa
  • 70 g hladkej múky
  • 80 g lieskových orechov
  • 40 g cukru
  • 70 g masla
  • bazalka


Postup Parfe:
Vo vodnom kúpeli rozpustíme bielu čokoládu, pridáme nastrúhaný kardamon.
Želatínu rozpustíme v studenej vode a pridáme do horúcej čokolády so štipkou soli. Šľahačku vyšľaháme na hustý sneh.
Do vlažnej čokolády opatrne vmiešame šľahačku a vlejeme do formy, ktorú sme vopred vyložili potravinárskou fóliou.


Krém z pečených jabĺk:
Očistíme jablká, posypeme hnedým cukrom, mletou škoricou a dáme upiecť do rúry do mäkka. Rozmixujeme, ochutíme troškou citrónu a zmiešme s kefírom.

Kakaová hlina:
Maslo izbovej teploty zmiešame s múkou, kakaom, rozmixovanými lieskovými orechmi, dáme na plech s papierom na pečenie a dáme piecť do rúry na 180 C cca 8 min. Necháme vychladnúť.

Servírovanie:
Na spodok hlbokého taniera dáme krém z jabĺk, na to kocku parfe a posypeme kakaovou hlinou (mrveničkou) - dozdobíme lístočkami bazalky.