Nový rok, nový krok!

Nový rok, nový krok!

Staré sa mení za nové, nové sa postupne stane tiež len čímsi starým, aby si napokon opäť podalo ruky s ďalším novým. Takto sa strieda starý rok s novým, pričom aj my v tieto dni zažívame ďalšiu kapitolu v hrubej knihe storočí. Život je neustály a krásny kolobeh, ktorý si človek často ani neuvedomuje.

Čínsky filozof Lao-c’ už pár storočí pred Kristom povedal prosté, ale výstižné slová, že aj tisíc míľová cesta sa musí začať jednoduchým krokom. V tieto dni zanechávame za sebou starý rok a vstupujeme do nového. Väčšina ľudí túto hranicu vníma ako štartovnú čiaru. Ako hranicu, za ktorou sa nájdu nové nádeje, nové šance, možnosti, nový život. Mnohí si plánujeme nejednu „bojovú úlohu“ práve od nového roku. Prečo aj nie, veď nové začiatky tiež patria k životnej púti.

Či už ten predel medzi starým a novým rokom predstavuje pre vás väčší či menší koniec a začiatok zároveň, prajeme vám, aby ste sa cezeň preniesli s nadšením. Aby ste v niečom krásnom pokračovali, poprípade začali novú tisíc míľovú cestu za nejakým starým či novým snom. Možno to bude cesta k sebe, možno cesta k iným, možno diaľnica cez všetkých k niečomu väčšiemu. Nech už si dáte akékoľvek predsavzatie či sľub, nech už sa akokoľvek rozhodnete, že chcete niečo začať, v niečom pokračovať či s niečím skončiť, prajeme vám šťastné vykročenie. Aj tisíc míľová cesta má v počiatku jednoduchý krok.

Staré sa mení za nové, nové sa postupne stane tiež len čímsi starým, aby si napokon opäť podalo ruky s ďalším novým. Život je kolobeh, a to nielen pri striedaní sa starého roku s novým. Všetko je v pohybe, všetko plynie, pričom ten náš ľudský čas nezastavíme. Môžeme sa ale pristaviť, zamyslieť a prísť na to, v ktorých krokoch pokračovať, v ktorých prestať a v čom urobiť nové vykročenie. Prajeme vám preto do nového roka 2014 najmä odvahu správne sa rozhodnúť a ísť si za tým. Tiež však dostatok lásky, ktorá by v ničom nemala chýbať, no aj všetkého ostatného, čo vaše dni robí šťastnými, nech sa do vašich dní vlieva dostatok.

Šťastný nový rok!

Za redakčný kolektív
Marcel Páleš