Na Zemi to skús bez ženy

Na Zemi to skús bez ženy

Moderná spoločnosť nás už istý čas presviedča, že svadba je len jeden hárok opečiatkovaného papiera. Tí, ktorí takýmto povedačkám uverili a ešte k tomu všetkému majú radi stromy, žijú radšej nadivoko – bez svadby a bez papiera. Keďže svadba nie je len o koláčoch a spoločný život dvoch mladých ľudí má spájať láska, dôvera a večerná neha, poďme na to pekne poporiadku.

 

Väčšina žien sa vydávať chce, ale čo hovorí typický slovenský junák na takýto zlomový okamih? Muži by aj chceli, ale dobre vedia, aké sme my ženy – od prírody náladové a dominantné.
Určite sa už nejeden až po šiltovku na hlave zaľúbený chlap pokúšal zlepšiť náladu svojej milej. Celá táto dramatická udalosť sa skončila v (ne)prospech mužskej polovičky – dostal pokarhanie aj za to, k čomu sa ani vo sne nepriblížil a nieto objal alebo, nedajbože, pomiloval. Potom si tento zúbožený mladík mohol biť hlavu o stenu, alebo o peňaženku, ak sa, samozrejme, narodil do poriadne zlatonosnej rodiny.
 
A práve tento fakt môže zapríčiniť ďalšiu hororovú scénu v pomyselnom spolunažívaní. Ženy to nazývajú takto: „Po svojom boku potrebujem finančne zabezpečeného chlapa.“ V preklade tento krkolomný pojem znamená: „Áno, som zlatokopka a nehanbím sa za to!“
Po svadbe ženy zatúžia po deťoch, no zoznam svojich víkendových kamarátok nikdy nezahodia a nepovedia si: „Na takéto flámy som už stará.“ Samozrejme, deva moja, že nie si stará, veď súčasná kozmetika ti sľubuje elixír mladosti, pleť bez vrások a zadok bez celulitídy. Bez najmenších výčitiek svedomia sa natrep do zadymeného baru a po príchode domov v skorých ranných hodinách nezabudni svojmu manželovi a deťom povedať, ako úprimne ich miluješ a akí nenahraditeľní sú nielen v tvojom alkoholickom opojení, ale aj v skutočnom živote.
 
Dúfam, že aj po prečítaní tohto fejtónika si muži radi pôjdu ešte dnes zakúpiť svadobný oblek a svoju polovičku donútia vybrať si zo širokej ponuky diamantových zásnubných prstienkov minimálne jeden. Veď aj v tomto daždivom počasí stále platí, že každý z nás žije len raz.
 
Tatiana Kovalčinová