Morčacie prsia v šampiňónovej omáčke

Morčacie prsia v šampiňónovej omáčke

Potrebujeme:

600 g morčacích pŕs v celku
1 cibuľa
4 strúčiky cesnaku
rastlinný olej
200 g šampiňónov
50 ml vínneho destilátu
200 ml hydinového vývaru
morská soľ
čierne korenie
100 ml smotany na šľahanie
2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
1 brokolica

Postup:

Do rozpáleného hrnca nalejeme trochu oleja a pomaly na ňom dosklovita orestujeme cibuľu nasekanú najemno a cesnak nakrájaný na plátky. Očistené a umyté šampiňóny nakrájame na štvrťky a pridáme ich do hrnca. Krátko orestujeme. Potom podlejeme vínnym destilátom. Krátko povaríme a podlejeme vývarom. Osolíme, okoreníme a povaríme asi 5 minút. Potom prilejeme smotanu.

Očistené a umyté morčacie prsia nakrájame na rezance. Okoreníme, osolíme a sprudka opečieme na veľkej panvici na rozpálenom rastlinnom oleji. Potom prilejeme šampiňónovú omáčku. Krátko povaríme, aby sa omáčka trochu zredukovala a spojila s mäsom. Nakoniec pridáme nasekanú petržlenovú vňať a dôkladne premiešame.

Očistenú brokolicu varíme v osolenej vriacej vode asi 3-4 minúty. Potom ju scedíme.

Na plytký tanier naložíme mäso v šampiňónovej omáčke. Obložíme varenou brokolicou. Môžeme podávať napr. s dusenou ryžou.