
Lahodný jablkový koláč s orechmi a hrozienkami
Cesto:
-
400 g hladkej múky
-
120 g práškového cukru
-
1/2 prášku do pečiva
-
4 žĺtky
-
1 Hera alebo 250 g masla
Plnka:
-
2 kg jabĺk
-
2 PL kryštálového cukru
-
nasekané lieskové alebo vlašské orechy
-
hrozienka
-
2 vanilkové cukry
-
škorica
-
4 PL práškového cukru
Postup:
-
Všetky ingrediencie na cesto zmiešajte a vypracujte.
-
1/3 cesta odložte do chladničky a zvyšok natiahnite na suchý plech.
-
Jablká nastrúhajte a zmiešajte s ostatnými ingredienciami na plnku.
-
Plnku rovnomerne rozložte na cesto.
-
Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh a naneste ho na plnku.
-
Zvyšok cesta nastrúhajte na vrch koláča.
-
Pečte približne 30 minút pri 180 °C.
Zdroj foto: Freepik