Lahodný jablkový koláč s orechmi a hrozienkami

Lahodný jablkový koláč s orechmi a hrozienkami

Cesto:

  • 400 g hladkej múky

  • 120 g práškového cukru

  • 1/2 prášku do pečiva

  • 4 žĺtky

  • 1 Hera alebo 250 g masla

Plnka:

  • 2 kg jabĺk

  • 2 PL kryštálového cukru

  • nasekané lieskové alebo vlašské orechy

  • hrozienka

  • 2 vanilkové cukry

  • škorica

  • 4 PL práškového cukru​

Postup:

  1. Všetky ingrediencie na cesto zmiešajte a vypracujte.

  2. 1/3 cesta odložte do chladničky a zvyšok natiahnite na suchý plech.

  3. Jablká nastrúhajte a zmiešajte s ostatnými ingredienciami na plnku.

  4. Plnku rovnomerne rozložte na cesto.

  5. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh a naneste ho na plnku.

  6. Zvyšok cesta nastrúhajte na vrch koláča.

  7. Pečte približne 30 minút pri 180 °C.

Zdroj foto: Freepik