Krémové venčeky s krokantom
Chrumkavé sušienky vďaka Lieskovoorieškovému krokantu Dr. Oetker s lahodným vanilkovo-maslovým krémom a malinovým džemom.
Náročnosť: jednoduchá príprava
Celkový čas: asi 100 minút
Čas prípravy: asi 20 minút
Vystačí na: asi 25 zlepených kusov
Prísady:
Na cesto:
- 250 g hladkej múky
- štipku Kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker
- 80 g práškového cukru
- 125 g zmäknutého masla
- 1 vajce
Potrebujeme: váľok, formičku na vykrajovanie v tvare kvietka (ø 5 cm), formičku na vykrajovanie (ø 1 cm), plech na pečenie
Na potretie a posypanie:
- 2 PL mlieka
- 50 g Lieskovoorieškového krokantu Dr. Oetker
Na náplň:
- 125 g zmäknutého masla
- 60 g práškového cukru
- 1 KL Vanilkovej pasty Dr. Oetker
- 100 g malinového džemu
Potrebujeme: mixér, cukrárske vrecko s malou hladkou špičkou
Príprava:
- Príprava cesta
Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s kypriacim práškom a cukrom. Pridáme maslo, vajce a ručne vypracujeme hladké cesto. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme asi na hodinu do chladničky.
- Cesto vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej ploche na plát hrubý asi 3 mm. Z cesta formičkou povykrajujeme kvietky a poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Z polovice kvietkov povykrajujeme stredy, povrch potrieme mliekom a posypeme krokantom. Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
- Elektrická rúra: 180 °C
- Teplovzdušná rúra: 160 °C
- Čas pečenia: asi 10 minút (jeden plech)
- Po upečení necháme vychladnúť.
- Príprava náplne
Na prípravu náplne v mise vyšľaháme maslo s cukrom a pastou mixérom dohladka. Naplníme do cukrárskeho vrecka a nanesieme na vonkajšiu stranu nevykrojených kvietkov. Do stredu malou lyžičkou nanesieme džem a priklopíme kvietkami s krokantom. Odložíme do chladničky asi na hodinu stuhnúť.
TIP: V dobre uzatvárateľných dózach sa dajú skladovať asi 1 týždeň.
Zdroj foto: Dr. Oetker