Jablkový koláč a la perník

Jablkový koláč a la perník

Tento koláč kombinuje chuť jabĺk a perníkového korenia, čo vytvára vynikajúcu kombináciu pre milovníkov tradičných sladkostí.

Ingrediencie:

  • 35 dkg jabĺk

  • 35 dkg polohrubej múky

  • 30 dkg kryštálového cukru

  • 4 lyžice oleja

  • 1 lyžica kakaa

  • 1 vanilkový cukor

  • 1 prášok do pečiva

  • 2 žĺtky

  • sneh z 2 bielkov​

Postup:

  1. Všetky ingrediencie spolu zmiešajte.

  2. Na záver pridajte sneh z dvoch bielkov a jemne vmiešajte.

  3. Cesto vylejte na vymastený plech a pečte pri 180 °C približne 30–40 minút.

  4. Upečený koláč natrite džemom a polejte čokoládovou polevou.

Zdroj foto: Freepik