
Jablkový koláč a la perník
Tento koláč kombinuje chuť jabĺk a perníkového korenia, čo vytvára vynikajúcu kombináciu pre milovníkov tradičných sladkostí.
Ingrediencie:
-
35 dkg jabĺk
-
35 dkg polohrubej múky
-
30 dkg kryštálového cukru
-
4 lyžice oleja
-
1 lyžica kakaa
-
1 vanilkový cukor
-
1 prášok do pečiva
-
2 žĺtky
-
sneh z 2 bielkov
Postup:
-
Všetky ingrediencie spolu zmiešajte.
-
Na záver pridajte sneh z dvoch bielkov a jemne vmiešajte.
-
Cesto vylejte na vymastený plech a pečte pri 180 °C približne 30–40 minút.
-
Upečený koláč natrite džemom a polejte čokoládovou polevou.
Zdroj foto: Freepik