
Jablkový koláč s jablčnou šťavou a mandľami
Ingrediencie:
Cesto:
-
300 g polohrubej múky
-
1 balíček prášku do pečiva
-
150 g strúhanky
-
150 g práškového cukru
-
5 vajec
-
200 g masla
-
250 ml jablčnej šťavy
Na obloženie:
-
1,5 kg jabĺk
-
30 g mandľových lupienkov
-
práškový cukor na posypanie
Postup:
-
Zmiešajte múku, prášok do pečiva, strúhanku a práškový cukor. Pridajte vajcia, maslo a jablčnú šťavu. Všetko dôkladne vymiešajte na hladké cesto.
-
Nalejte cesto na vymastený plech a povrch uhladte.
-
Jablká olúpte, rozštvrtíte, odstráňte jadrovníky a nakrájajte na jemné dieliky. Tieto poukladajte škridľovito na cesto.
-
Posypte mandľovými lupienkami a plech vložte do rúry. Pečte pri 160 °C asi 30 až 40 minút.
-
Upečený koláč nechajte vychladnúť a pred podávaním posypte práškovým cukrom.
Zdroj foto: Freepik