Jablkový koláč s jablčnou šťavou a mandľami

Jablkový koláč s jablčnou šťavou a mandľami

Ingrediencie:

Cesto:

  • 300 g polohrubej múky

  • 1 balíček prášku do pečiva

  • 150 g strúhanky

  • 150 g práškového cukru

  • 5 vajec

  • 200 g masla

  • 250 ml jablčnej šťavy​

Na obloženie:

  • 1,5 kg jabĺk

  • 30 g mandľových lupienkov

  • práškový cukor na posypanie​

Postup:

  1. Zmiešajte múku, prášok do pečiva, strúhanku a práškový cukor. Pridajte vajcia, maslo a jablčnú šťavu. Všetko dôkladne vymiešajte na hladké cesto.

  2. Nalejte cesto na vymastený plech a povrch uhladte.

  3. Jablká olúpte, rozštvrtíte, odstráňte jadrovníky a nakrájajte na jemné dieliky. Tieto poukladajte škridľovito na cesto.

  4. Posypte mandľovými lupienkami a plech vložte do rúry. Pečte pri 160 °C asi 30 až 40 minút.

  5. Upečený koláč nechajte vychladnúť a pred podávaním posypte práškovým cukrom.

Zdroj foto: Freepik