• 01.11.2016

Jablkovo-škoricové muffiny

 

Suroviny:
250 g špaldovej celozrnnej múky hladkej, 2 vajíčka, 2 veľké jablká, štipka vanilkovej esencie, 0,5 ČL cejlónskej škorice, ¼ šálky mlieka (môže byť aj rastlinné), 120 g kokosového cukru, 125 g poctivého masla, 0,5 balíčka prášku do pečiva bez fosfátov
 
Postup:
Najskôr si pripravte všetky suroviny – jablká nastrúhajte, maslo nechajte roztopiť na miernom ohni, múku preosejte, aby bolo cesto vláčne. Potom vajíčka vyšľahajte s kokosovým cukrom a vanilkovou esenciou. Pridajte tekuté maslo, mlieko, strúhané jablká, škoricu a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cestom naplňte formu na muffiny a pečte pri teplote 170 stupňov Celzia dovtedy, kým nie sú muffiny zlatisté. Vrch môžete potom poliať rozpustenou horkou čokoládou a ozdobiť kusom orecha.