• 13.12.2021

Farebné čokoládové tyčinky

Ako oživiť každú tortu či zákusok? Predsa tyčinkami!

Ingrediencie :
    • tabuľka horkej čokolády
    • tabuľka bielej čokolády
    • zmes trubičiek dr Gerard (smotanové, orechové, arašidové)
    • 1/3 kocky masla
    • lyžica cviklovej šťavy
    • farebné posýpky
    • sekané orechy

Postup prípravy :
1. Vo vodných kúpeľoch rozpustite horkú a bielu čokoládu (osobitne!).
2. Do každej hmoty pridajte po polovičke masla a metličkami vymiešajte, aby sa ingrediencie dôkladne spojili.
3. Do rozpustenej bielej čokolády pridajte lyžičku cviklovej šťavy, aby dostala krásnu červenú farbu a hneď po rozpustení prestaňte ohrievať, inak by stvrdla.
4. V pripravených čokoládových hmotách namáčajte trubičky do ½ dĺžky a kým čokoláda stuhne, obsypte ich farebnými posýpkami alebo orieškami.
5. V poháriku nechajte stuhnúť. Dobrú chuť !