Domáca čalamáda

Domáca čalamáda

Ingrediencie:

  • 5 kg bielej kapusty

  • 2 kg zelenej papriky

  • 1 kg cibule

  • ½ kg mrkvy

  • ½ kg cukru

  • 0,8 l octu

  • 0,3 l oleja

  • 2 balíčky DEKA (nakladač)​

Postup:

  1. Kapustu nasekáme na tenké rezance.

  2. Zelenú papriku, cibuľu a mrkvu nakrájame na tenké plátky.

  3. Všetku zeleninu vložíme do veľkej nádoby a pridáme cukor, ocot, olej a DEKO.

  4. Zmes dôkladne premiešame a necháme 1 hodinu odstáť.

  5. Po odležaní natlačíme zmes do čistých sklenených pohárov.

  6. Poháre zalejeme vlastnou šťavou, ktorú zelenina pustila.

  7. Krátko sterilizujeme, aby sa zabezpečila trvanlivosť.

Táto čalamáda je výborná ako príloha k mäsovým jedlám alebo ako samostatný šalát.

 

Zdroj foto: freepik