 
                            Domáca čalamáda
Ingrediencie:
- 
	5 kg bielej kapusty 
- 
	2 kg zelenej papriky 
- 
	1 kg cibule 
- 
	½ kg mrkvy 
- 
	½ kg cukru 
- 
	0,8 l octu 
- 
	0,3 l oleja 
- 
	2 balíčky DEKA (nakladač) 
Postup:
- 
	Kapustu nasekáme na tenké rezance. 
- 
	Zelenú papriku, cibuľu a mrkvu nakrájame na tenké plátky. 
- 
	Všetku zeleninu vložíme do veľkej nádoby a pridáme cukor, ocot, olej a DEKO. 
- 
	Zmes dôkladne premiešame a necháme 1 hodinu odstáť. 
- 
	Po odležaní natlačíme zmes do čistých sklenených pohárov. 
- 
	Poháre zalejeme vlastnou šťavou, ktorú zelenina pustila. 
- 
	Krátko sterilizujeme, aby sa zabezpečila trvanlivosť. 
Táto čalamáda je výborná ako príloha k mäsovým jedlám alebo ako samostatný šalát.
Zdroj foto: freepik
 
                                     
                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                    