
Domáca čalamáda
Ingrediencie:
-
5 kg bielej kapusty
-
2 kg zelenej papriky
-
1 kg cibule
-
½ kg mrkvy
-
½ kg cukru
-
0,8 l octu
-
0,3 l oleja
-
2 balíčky DEKA (nakladač)
Postup:
-
Kapustu nasekáme na tenké rezance.
-
Zelenú papriku, cibuľu a mrkvu nakrájame na tenké plátky.
-
Všetku zeleninu vložíme do veľkej nádoby a pridáme cukor, ocot, olej a DEKO.
-
Zmes dôkladne premiešame a necháme 1 hodinu odstáť.
-
Po odležaní natlačíme zmes do čistých sklenených pohárov.
-
Poháre zalejeme vlastnou šťavou, ktorú zelenina pustila.
-
Krátko sterilizujeme, aby sa zabezpečila trvanlivosť.
Táto čalamáda je výborná ako príloha k mäsovým jedlám alebo ako samostatný šalát.
Zdroj foto: freepik