
Čučoriedková torta s mascarpone
Na korpus:
- 4 vajíčka
- 200 g hnedého cukru
- 2 PL medu
- 100 ml oleja
- 210 g polohrubej múky
- balíček prášku do pečiva
- 150 g čučoriedok
- tuk a múka na vymastenie a vysypanie formy
Na krém a dozdobenie:
- 250 g mascarpone
- 100 g práškového cukru
- šťava a kôra z jedného citróna
- 50 g čučoriedok
Postup:
- Vymastite a vysypte tortovú formu, rúru predhrejte na 180°C.
- Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh. Žĺtky vyšľahajte s cukrom dopenista.
- Pridajte olej, med a citrónovú šťavu. Postupne zapracujte múku zmiešanú s práškom do pečiva.
- Nakoniec primiešajte sneh z bielkov.
- Cesto preložte do formy a po povrchu rozložte polovicu čučoriedok. Dajte cesto piecť. Keď sa čučoriedky stratia z povrchu - rýchlo, aby ste rúru pridlho nevetrali, rozložte po povrchu druhú polovicu čučoriedok.
- Korpus pečte približne 30 minút, podľa výšky.
- Medzitým zmiešajte práškový cukor s mascarpone, citrónovou šťavou a kôrou a odložte do chladničky.
- Hotový korpus po vychladnutí prekrojte, potrite krémom a dozdobte čučoriedkami.
Zdroj foto: Freepik