Čo o pitnom režime (možno) ešte neviete?

Čo o pitnom režime (možno) ešte neviete?

Dodržiavate dôsledne pitný režim? Ak ste vyslovili kladnú odpoveď, gratulujeme. V prípade, že bola záporná, nikdy nie je neskoro začať so zmenou. Ak vám chýba motivácia, možno vás presvedčia nasledujúce riadky.

Čistá voda a zdravé srdce?

Niky vám nenapadlo, že pitie čistej vody súvisí so zdravím vášho srdca? Potom by ste mali vedieť, že v roku 2002 časopis American Journal of Epidemiology uverejnil výsledky zaujímavého výskumu. Štúdia ukázala, že ľudia, ktorí počas sledovaného obdobia pili 5 pohárov čistej vody denne, znížili riziko vzniku infarktu o 41 percent.

Únava, bolesti hlavy a závrate z nedostatku tekutín?

Spomínané nepríjemnosti, ktorými sú únava, bolesti hlavy či závrate nemusíte hneď riešiť tabletkami. Skúste najskôr doplniť zásoby tekutín. Dostatočný pitný režim je zároveň prevenciou vzniku daných zdravotných ťažkostí.

Liečba zápchy vodou

Viaceré výskumy potvrdili, že dostatočný príjem tekutín pomáha našim črevám. Ak vás dlhodobo sužuje zápcha či nedostatočné trávenie, skúste sa najskôr zamyslieť nad správnosťou vášho pitného režimu.

Smäd prezlečený za hlad

Ak sa snažíte schudnúť, vyskúšajte po dobu niekoľkých týždňov aplikovať nasledovné pravidlo. Vždy, keď pocítite neuveriteľné nutkanie „jesť“, napite sa chladnej neperlivej vody. Nepríjemné pocity oddialite a zároveň sa vaša porcia jedla viditeľne zmenší. Pitie studenej vody zvyšuje počet spálených kalórií, pretože organizmus musí vodu ohriať na prijateľnú teplotu. Preto pite chladnú čistú vodu!

Voda očisťuje

V našom organizme sa zdržiava množstvo škodlivých látok. K tomu, aby sa ich náš organizmus mohol ľahko zbaviť, potrebuje pomoc. Vylučovaniu toxických látok z organizmu napomáha aj dostatočné pitie tekutín. Voda očistí organizmus zvnútra a dostatočným pitným režimom sa môžete dopracovať aj ku krajšej a zdravšej pokožke.

Súvis rakoviny hrubého čreva a pitného režimu objavený!

Ak vás nepresvedčili predchádzajúce tvrdenia, skúste sa zamyslieť nad problémom, ktorým je rakovina. Zhubné ochorenia ohrozujú našu populáciu vo veľkom rozsahu. Sú strašiakom dnešnej doby. Vráťme sa preto ešte raz k štúdii uverejnenej v časopise American Journal of Epidemiology v roku 2002. Okrem vplyvu vody na srdce, skúmali vedci aj riziko vzniku rakoviny v súvislosti s pitným režimom. Zistili, že účastníci výskumu, ktorý dodržiavali správny pitný režim, znížili riziko vzniku rakoviny hrubého čreva o 45 percent. Pri rakovine močového mechúra uvádzajú riziko až o polovicu menšie ako pri nesprávnom pitnom režime. Preukázal sa aj vplyv dostatočného pitia vody na elimináciu rakoviny prsníka.
 
(-de-)