Chyby na prvom rande

Chyby na prvom rande

Mnohí sa na prvom rande dopúšťajú chýb, ktoré druhých od ďalšieho stretnutia jednoducho odradia. Veď nie nadarmo sa hovorí, že prvý dojem je kľúčový. Preto je dobré vedieť, na čo si dať na prvej schôdzke s potenciálnym partnerom pozor.

1. Vzhľad veľa napovie

Myslíte si, že rozhoduje to, čo má človek vo svojom srdci? Máte pravdu, ale na prvom rande to neplatí. Preto je dôležité zaujať aj svojím vzhľadom a vsadiť na prirodzenosť. Teda hlavne ženy by sa mali vyhnúť vulgárnemu oblečeniu či mejkapu a skôr staviť na decentný výzor. Aj muži by mali prísť na prvú schôdzku dostatočne upravený.

2. Meškanie je veľkým mínusom

Stávajú sa rozličné nepredvídateľné situácie, ale vždy je dobré pripraviť sa na rande tak, aby vás nič nezaskočilo a aby ste prišli včas. Ak sa meškaniu neviete vyhnúť, zodvihnite telefón alebo napíšte správu, prečo a koľko budete meškať.

3. Pasivita v rozhovore nudí

Na prvom rande je kľúčový rozhovor. Niekedy plynie prirodzene, inokedy je to náročnejšie. Snažte sa zapojiť do konverzácie a nebojte sa klásť primerané množstvo otázok. Prejavíte tým záujem o opačné pohlavie.

4. Detaily väčšinou nikoho nezaujímajú

Prvé rande býva zamerané na získavanie prvotných informácií o druhom človeku. Vyhnite sa tomu, že prezradíte o sebe všetko do najmenších detailov. Stanete sa tak pre druhého nezaujímavým objektom – bude mať pocit, že už nemáte čo ponúknuť. 

5. Spomínanie bývalých partnerov je hrubý prešľap

Ak je to možné, tejto téme sa vyhnite úplne. V prípade, že to možné nie je, snažte sa rozhovor nasmerovať na inú tému.

6. Spôsob stolovania prezradí veľa

Ak máte chuť na vyprážaný rezeň, dajte si ho. Nehrajte sa na milovníčku zdravého životného štýlu, ak ňou nie ste. Takisto si treba dať pozor na nadmerný prísun alkoholu. Prešľapom je aj neustále kontrolovanie telefónu počas rande, o vybavovaní telefonátov, textových správ či kontrole účtu na sociálnej sieti ani nehovoriac.

7. Prehnané vyjadrovanie náklonnosti nie je dobrou voľbou

Ak sa vám dotyčný muž veľmi páči, určite mu to treba dať vhodným spôsobom najavo. Avšak treba si dať pozor na formu. Ak to preženiete, môže sa zľaknúť alebo vás považovať za stíhačku, ktorá nutne potrebuje chlapa.

8. Prílišná skromnosť sa nevypláca

Skromnosť je cnosť. Len pozor, aby ste to neprehnali a aby to celé nevypálilo tak, že budete na druhého pôsobiť ako človek, ktorý má nízke sebavedomie. Naopak, chválenkárstvo je tiež veľmi odpudzujúce.


-w-
https://pixabay.com/sk/p%C3%A1r-levandu%C4%BEa-l%C3%A1ska-romance-1521404/