
Cestoviny so špenátom a balkánskym syrom
Potrebujeme:
- cestoviny napr. farfale
- mladý baby špenát
- syr balkánskeho typu
- 2-3 Kl paradajkového pretlaku
- hrsť sušených paradajok v oleji
- 4 strúčky cenaku
- zeleninový vývar
- olivový olej
- maslo
- soľ
- korenie
- petržlenová vňať na ozdobenie
Postup:
- Cestoviny uvaríme podľa návodu.
- Do panvice dáme rozohriať olivový olej a maslo. Strúčiky cesnaku nasekáme nadrobno a krátko opražíme.
- Po chvíli pridáme nakrájané sušené paradajky a necháme spolu krátko restovať.
- Primiešame 2 lyžice paradajkového pretlaku, osolíme a okoreníme.
- Zmes za stáleho miešania restujeme ešte asi 1 minútu, podlejeme teplým zeleninovým vývarom a chvíľu podusíme.
- Pripravenú omáčku stiahneme z ohňa, pridáme špenát a scedené cestoviny.
- Dobre premiešame a panvicu vrátime späť nad plameň.
- Ak sú cestoviny príliš suché, môžeme priliať ešte trochu teplého zeleninového vývaru alebo vody z cestovín.
- Na záver pridáme balkánsky syr nakrájaný na malé kúsky a premiešame.
- Podávame ozdobené nadrobno nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.
Zdroj foto: Freepik