Cestoviny so špenátom a balkánskym syrom

Cestoviny so špenátom a balkánskym syrom

Potrebujeme:

  • cestoviny napr. farfale
  • mladý baby špenát
  • syr balkánskeho typu
  • 2-3 Kl paradajkového pretlaku
  • hrsť sušených paradajok v oleji
  • 4 strúčky cenaku
  • zeleninový vývar
  • olivový olej
  • maslo
  • soľ
  • korenie
  • petržlenová vňať na ozdobenie

Postup:

  1. Cestoviny uvaríme podľa návodu.
  2. Do panvice dáme rozohriať olivový olej a maslo. Strúčiky cesnaku nasekáme nadrobno a krátko opražíme.
  3. Po chvíli pridáme nakrájané sušené paradajky a necháme spolu krátko restovať.
  4. Primiešame 2 lyžice paradajkového pretlaku, osolíme a okoreníme.
  5. Zmes za stáleho miešania restujeme ešte asi 1 minútu, podlejeme teplým zeleninovým vývarom a chvíľu podusíme.
  6. Pripravenú omáčku stiahneme z ohňa, pridáme špenát a scedené cestoviny.
  7. Dobre premiešame a panvicu vrátime späť nad plameň.
  8. Ak sú cestoviny príliš suché, môžeme priliať ešte trochu teplého zeleninového vývaru alebo vody z cestovín.
  9. Na záver pridáme balkánsky syr nakrájaný na malé kúsky a premiešame.
  10. Podávame ozdobené nadrobno nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.

Zdroj foto: Freepik