Ako na záhradné jazierko z katalógu? Využite čistič s baktériami

Ako na záhradné jazierko z katalógu? Využite čistič s baktériami

Kto by netúžil po čistom a voňavom domove a jeho okolí? Našťastie to možno jednoducho docieliť, ak viete, aké produkty na to využiť. Ak ste ešte nepočuli o baktériách, ktoré vás dokážu zbaviť zápachu z čističky odpadových vôd a premeniť vaše jazierko na priezračnú záhradnú atrakciu, dovoľte nám, aby sme vás s nimi zoznámili.

Baktérie zbavia čističku odpadových vôd kalov, usadenín aj nechceného zápachu

Čistička odpadových vôd sa bohužiaľ často vyznačuje tým, že môže zapáchať. Pokiaľ ju však budete pravidelne ošetrovať baktériami, uvidíte, že nezmizne iba zápach, ale aj nechcený kal a usadeniny. Baktérie do čov zmiešate podľa návodu s vodou, počkáte, až sa baktérie zaktivujú a následne ich nalejete do toalety.

Baktérie nemiešajte s agresívnymi dezinfekciami

Dávkovanie a početnosť podávania baktérií je nutné dodržiavať, aby sa začal biologický proces a nedošlo k jeho prerušeniu. Pozor si dajte aj na to, že počas používania baktérií nesmiete súčasne používať iné čistidlá, konkrétne teda žiadne lúhy ani iné agresívne dezinfekcie.

Nádherné záhradné jazierka vďaka baktériám? Prečo nie

Okrem toaliet je možné čističe s baktériami využiť aj v záhrade. V prípade, že ste majiteľmi zanedbaného záhradného jazierka, uvidíte, že baktérie do jazierka dokážu takmer nemožné. Zo zakalenej vody sa vďaka baktériám stane priezračný rybníček a rastlinné riasy, sinice a ďalšie nechcené zašpinenia sa stanú minulosťou.

Krásny, čistý a voňavý domov a záhrada sa môžu stať vašou každodennou realitou, pokiaľ do svojho čistiaceho arzenálu pridáte výrobky s baktériami. Tieto čističe sú ekologické a účinné. Pri používaní do čističiek odpadových vôd zabránia nechcenému usadzovaniu potrubia a baktérie určené na starostlivosť o záhradné jazierka premenia aj zakalenú vodu na priezračnú.