6 x TOFU

ČERSTVÉ TOFU

Pokvapkáme pravou sójovou omáčkou, posypeme hrubozrnnou horčicou, čerstvými bylinami, cesnakom, cibuľou. Podávame k šalátom s celozrnným chlebom ako ľahké a zdravé jedlo.

 

SEKANÉ TOFU

Na jemno posekanú cibuľu a cesnak opečieme do zlatista. Tofu rozdrvíme na panvici a na miernom ohni osmažíme.

 

TOFU NA ZDRAVO

Tofu nálev:

Sójová omáčka v pomere 1:4 s vodou, cibuľa, cesnak, horčica, koriander, majoránka, korenie, soľ - všetko varíme 5 minút.

 

Tofu nakrájame na kocky, zalejeme Tofu nálevom, premiešame, 10 min. necháme postáť v omáčke. Nevsiaknutú omáčku zlejeme a odložíme do chladničky. Podávame so zeleninovým šalátom, alebo samostatne s chlebom.

 

 

ZAPEKANÉ ZEMIAKY S TOFU

Suroviny:

250g Tofu, 500g zemiakov, 50g tvrdého syra (môže byť údený), 1 dcl smotany, sójová omáčka, majoránka, mletá rasca, soľ, 4 lyžice oleja, citrón.

 

Postup:

Celé zemiaky uvarené v slanej vode očistíme a nakrájame na 1 cm hrubé plátky. Tofu nakrájame na plátky rovnako hrubé ako zemiaky na taniery, dochutíme sójovou omáčkou (sójová omáčka riedená vodou v pomere 1:1), rasca, majorán, soľ, citrón. Takto upravené Tofu predkladáme so zemiakmi do jenskej misy, posypeme syrom, polejeme smotanou a zapekáme 20 min. pri teplote 200 °C.

 

TOFU REZEŇ

Tofu nakrájame na rezne hrubé asi ½ cm. Zalejeme Tofu nálevom, obalíme v rezňovom cestíčku a opekáme po oboch stranách do zlatista.

 

MAJONÉZA Z TOFU

Suroviny:

170-200 g Tofu, 1-2 lyžice citrónovej šťavy (octu), 2-3 lyž. Oleja lisovaného za studena, ½ čaj. Lyž. Soli s bylinami, troška čierneho korenia.

 

Postup:

Všetky prísady dobre premiešame najlepšie v mixéri na hladkú hmotu. Majonézu môžeme meniť pomocou prísad napr. osmaž. Cibuľka atď.