„Paradajkové zelé s knoflama“,

850 g kapusty
500 g paradajok (prípadne paradajkový pretlak 2 menšie konzervy)
600 g bravčového pliecka
1 až 2 lyžičky cukru
1 lyžicu masti
1 lyžicu hladkej múky
1cibuľu
sladkú papriku
soľ
čierne korenie celé
nové korenie celé
rasca
voda
sladká smotana
cukor


Postup:
Na masti popražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky pokrájané pliecko, osolíme, posypeme sladkou paprikou, pridáme koreniny. Podlejeme troškou vody a dusíme.
Paradajky zalejeme horúcou vodou, necháme postáť, vodu zlejeme a paradajky ošúpeme. Paradajky nakrájame a pridáme k mäsu a dusíme, môžeme pridať aj menší pretlak – pre farbu. Keď je mäso polomäkké pridáme na jemno nakrájanú hlávkovú kapustu. Dolejeme vodu. Keď je mäso mäkké zahustíme sladkou smotanou, v ktorej rozhabarkujeme 3-4 polievkové lyžice hladkej múky. Smotanu zriedime vodou, aby sa neurobili hrudky. Na záver ešte dosolíme a pridáme trošku cukru ( ak sú kapusta alebo paradajky málo sladké). Podávame s knedľou.


Pridali manželia Slezákovci zo Stupavy