Žeruchový šalát s vajíčkami a reďkovkami

Žeruchový šalát s vajíčkami a reďkovkami


Ingrediencie na 2 porcie:

4 varené vajcia, 2 zväzky reďkoviek, balenie žeruchy, píniové oriešky, olej olivový alebo orechový, soľ, korenie, prípadne lyžička medu alebo javorového sirupu, 1 lyžica jablčného octu

Postup:

Natvrdo uvarené vajcia ošúpte a nakrájajte na väčšie kusy. Očistenú reďkovku nakrájajte na plátky a pripravte si umytú žeruchu. Na panvicu dajte lyžicu oleja a na ňom orestujte píniové oriešky. Nechajte schladiť. Pripravte si zálievku z vychladnutého oleja z pražených orieškov, pridajte soľ, korenie a ocot. Zálievku nalejte na šalát, ozdobte praženými píniovými orieškami.

Zdroj: www.naturhouse.sk