Zapečené šampiňóny Portobello

Zapečené šampiňóny Portobello


4 porcie – 30 minút na prípravu – neobsahuje lepok
potrebujeme:
    • 200g mletého hovädzieho mäsa
    • 100g kozieho syra
    • 4 šampiňóny
    • 4 cherry paradajky
    • 1 červená cibuľa
    • rastlinný olej podľa potreby
    • čerstvý tymian podľa chuti
    • cesnak podľa chuti
    • soľ a korenie podľa chuti

postup:
Hlavičky šampiňónov si očistíme, vyberieme nožičku a vydlabeme vnútro, nožičku pokrájame na menšie kúsky. Na panvici si rozohrejeme olej, pridáme mleté mäso, tymian, prelisovaný cesnak, osolíme a okoreníme a chvíľu restujeme. K mäsu pridáme vnútro huby a pokrájanú nožičku. Hotovou zmesou plníme klobúčiky šampiňónov, poukladáme na kolieska nakrájanú červenú cibuľu, pokrájané cherry paradajky a posypeme nastrúhaným syrom. Pečieme 25 minút v rúre rozpálenej na 180 °C. Šampiňóny podávame s čerstvým zeleninovým šalátom.

 

Viac zdravých receptov nájdete na www.ketodiet.sk
Zdroj foto a receptu: KetoDiet