Vegánsky šalát s chrumkavým cícerom

Vegánsky šalát s chrumkavým cícerom

Chutná a zdravá, takáto je horčica od Snica
Málokto tuší, že obľúbené ochucovadlo v našej kuchyni, horčica, má toľko pozitívnych účinkov na naše zdravie. Podporuje prirodzenú obranyschopnosť tela, obsahuje vitamíny a minerály potrebné k optimálnemu fungovaniu organizmu. Taktiež prispieva k dobrému tráveniu, čo z nej robí ideálnu spoločníčku ku gastronomickým zážitkom. Poznáme mnoho druhov horčice, ale na Slovensku  jednoznačne vedie  v obľúbenosti plnotučná horčica. Už celé desaťročia sa táto pochúťka vyrába v Liptovskom Mikuláši podľa tradičných receptúr bez konzervačných látok, umelých farbív, či chemických prísad. Vedeli ste, že na Slovensku sme len počas minulého roka skonzumovali  viac ako 5 miliónov fliaš z našej Kráľovskej horčice plnotučnej?
Vyskúšajte ju aj v zaujímavom recepte :

Vegánsky šalát s chrumkavým cícerom
(2 porcie, príprava cca 15-30 minút)
Ingrediencie na dressing:
 1 čl Kráľovskej horčice (plnotučná alebo kremžská)
1 strúčik menšieho cesnaku
Soľ a čierne korenie podľa chuti
Šťava z polovice citróna
Pár kvapiek Snico jablčného octu – podľa chuti
1 čl medu
1 pl vegan majonézy – ľubovoľné
Voda podľa potreby
Ingrediencie na chrumkavý cícer:
1 plechovka cíceru
¼  čl soli
¼  čl červenej papriky
¼  čl sušeného cesnaku
1 – 2 čl olivového oleja
Ďalšie ingrediencie:
Zelenina podľa vlastného výberu
Do šalátu môžeme pre pridanie chuti pridať napríklad aj paradajky, uhorku, avokádo, kukuricu, olivy atď. - zeleninu podľa vlastného výberu.
Postup prípravy:
(Ak budete cícer pripravovať v rúre, predhrejte si rúru na 180C.)
    1. Všetky ingrediencie na chrumkavý cícer zmiešame a pražíme na panvici alebo v rúre (cca 10-20 min) do zlatista.
    2. Všetky ingrediencie na dresing zmiešame, okrem vody, ktorú pridávame po jednej polievkovej lyžici podľa potreby.
    3. Šalát podľa výberu si nakrájame, premiešame s preferovaným množstvom dresingu, pridáme chrumkavý cícer (prípadne pridanú zeleninu) a podávame.