
Zemiaky sú chutnou a výživnou potravinou najmä vtedy, pokiaľ ich pripravíte so šupkou. Práve tam je ukrytých najviac živín. S pridaním správnych ingrediencií poskytujú zemiakové jedlá pôžitok i zdroj nutričných látok. Inšpirujte sa našimi jednoduchými, no chutnými a zdravými receptami zo zemiakov.
Suroviny:
• zemiaky so šupkou, cvikla nakrájaná na mesiačiky, olivový olej, feta syr, sójová omáčka, cesnak, cibuľa
Postup:
Umyté menšie zemiaky, nakrájanú cviklu, pretlačený cesnak a nadrobno nasekanú cibuľu dajte na jeden plech, pokvapkajte olivovým olejom a pečte dozlatista, ideálne pri teplote 200 stupňov Celzia. Pred dopečením pridajte feta syr. Na tanieri dochuťte sójovou omáčkou. Samozrejme, môžete použiť aj pesto alebo koreniny či bylinky podľa vlastného uváženia.
Autor fotografie:www.pixabay.com