DENNÍK RELAX - Lemon tart //

Lemon tart

na veľkonočnú pohodu
 
stredná obtiažnosť
Doba prípravy: asi 45 minút
Doba pečenia: asi 15 + 30 minút
Vystačí na: asi 12 porcií
 
Na cesto:
130 g polohrubej múky
40 g práškového cukru
½ KL soli
120 g zmäknutého masla alebo margarínu
2 vajcia
 
Na náplň:
200 g nátierkového masla
90 g cukru
1 balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker
šťava z 2 citrónov
2 vajcia
1 balíček Finesse citrónovej kôry Dr.Oetker
Farba gélová potravinárska žltá Dr.Oetker
 
Na ozdobenie:
300 g kyslej smotany
1 chemicky neošetrený citrón
lístky mäty alebo medovky
 
Ešte potrebujeme:
koláčovú formu (Ø 27 cm)
elektrický ručný šľahač



1. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s cukrom a soľou. Pridáme maslo alebo margarín, vajcia a ručne vypracujeme dohladka. Cesto rovnomerne nanesieme na dno a na okraje vymastenej a múkou vysypanej formy. Na niekoľkých miestach cesto poprepichujeme vidličkou. Vložíme do predhriatej rúry a predpečieme.      

Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 15 minút
 
2. Korpus necháme mierne vychladnúť.

3. Na prípravu náplne v mise vyšľaháme nátierkové maslo s cukrom, vanilkovým cukrom, citrónovou šťavou, vajcami, kôrou a farbou elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka. Náplň nanesieme na korpus. Vložíme do rúry a dopečieme pri rovnakej teplote ako v bode 1.  

Doba pečenia: asi 30 minút

4. Na horúci koláč nanesieme kyslú smotanu, uhladíme a necháme vychladnúť.

5. Na ozdobenie nakrájame citrón na tenké plátky a poukladáme ich na koláč. Prikrášlime lístkami mäty alebo medovky a odložíme do chladničky.
 
 
TIP:
Koláč môžeme pripraviť aj s limetkou a zafarbiť zelenou gélovou farbou Dr.Oetker.
 
 
 
 



Články z rubriky: Koláče

Bazalkový koláč

Bazalkový koláč

V recepte sme použili ochutený repkový olej s bazalkou ..

Ružová bábovka s brusnicami

Ružová bábovka s brusnicami

k popoludňajšej káve ..

Mrkvové muffiny

Mrkvové muffiny

od zajačika ..

Linecké kolieska so snehovým venčekom