VIANOČNÉ VANILKOVÉ ROŽKY

Potrebujeme:

  • 1 vajce
  • 100 g masla
  • 100 g mandľovej múky
  • 100 g hladkej špaldovej múky vhodnej na pečenie 1 vrecko KetoDiet proteínovej vanilkovej kaše
  • 5 lyžíc brezového cukru (Xylitol) od Iswari Sušené sójové mlieko na obaľovanie rožtekov


Postup:

Všetky  ingrediencie  spracujeme do  cesta, ktoré  zabalíme  do  potravinárskej fólie  a necháme  cca hodinu  odležať  v chladničke. Z cesta tvarujeme rožteky. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 160 °C cca 20 min. Ešte horúce obaľujeme v sušenom sójovom mlieku.

Recept zostavila Martina Dvořáková, výživová špecialistka na ketodiétu.