
Vianočné orechové medovníčky
Suroviny:
-
500 g hladkej špaldovej múky
-
150 g práškového cukru
-
125 g masla
-
6 lyžíc medu
-
2 vajcia
-
2 čajové lyžičky perníkového korenia
-
2 čajové lyžičky škorice
-
1 čajová lyžička sódy bikarbóny
-
mleté orechy podľa chuti
-
rozšľahané vajce na potretie
Postup:
-
Všetky suroviny zmiešajte v miske a vypracujte hladké cesto.
-
Cesto zabaľte do potravinovej fólie a nechajte odpočívať v chladničke aspoň 1 hodinu.
-
Na pomúčenej doske cesto vyvaľkajte na hrúbku približne 0,5 cm.
-
Pomocou formičiek vykrajujte rôzne tvary medovníkov.
-
Ukladajte ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
-
Pred pečením potrite medovníky rozšľahaným vajíčkom.
-
Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 8–10 minút, kým nezískajú zlatistú farbu.
-
Po vychladnutí môžete medovníky ozdobiť podľa vlastnej fantázie.
Tieto orechové medovníčky sú ideálnym doplnkom vianočného pečiva a prinesú do vašej domácnosti tradičnú chuť Vianoc.
Zdroj foto: freepik